nieuws

Vrachtwagen zoekt chauffeur: nieuwe campagne moet tekort vrachtwagenchauffeurs oplossen

carrière & mensen 20913

1500 nieuwe vrachtwagenchauffeurs. Dat is het doel. Om die mannen en vrouwen binnen te halen, start de sector vandaag een nieuwe wervingscampagne.

Vrachtwagen zoekt chauffeur: nieuwe campagne moet tekort vrachtwagenchauffeurs oplossen
Van links naar rechts: Saidja van de Woestyne, ambassadeur ikwordvrachtwagenchauffeur.nl, zanger Xander de Buisonjé en directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek, Willem de Vries.

2.600 zij-instromers hebben de afgelopen jaren een baan gevonden als vrachtwagenchauffeur. Het sectorplan transport en logistiek 2016/2017 loste daarmee ruimschoots zijn belofte in. Maar het is niet voldoende. Meer chauffeurs zijn hard nodig.

Vrachtwagenchauffeurs gezocht

Reden voor de sector om weer in actie in te komen. Met een wervingscampagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl wil de sector 1500 extra chauffeurs binnen trekken. Om dit aantal te halen wordt niet getornd aan de kwaliteitseisen, liet Willem de Vries, directeur van het Sectorinstituut eerder al weten. “We doen geen concessies aan kwaliteit. Mensen moeten geschikt en gemotiveerd zijn.”
De actie ging maandag 19 maart van start onder muzikale begeleiding van zanger Xander de Buisonjé. Reden hiervoor is dat muziek het gevoel van vrijheid vergroot, aldus de initiatiefnemers van het actieplan. De deelnemende partijen zijn: TLN, VVT, FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen. Sectorinstituut Transport en Logistiek is opnieuw uitvoerder van de wervingscampagne in opdracht van het opleidingsfonds voor de sector SOOB.

 

 

Lees ook
TVM: ‘Meer ongevallen door tekort aan vrachtwagenchauffeurs’
Chauffeurstekort: samenwerken is de oplossing

 

Eisen vrachtwagenchauffeurs

Kandidaten die zich opgeven en voldoen aan de kwaliteitseisen krijgen een opleiding en baangarantie. Ervaring is niet nodig. MBO denk- en werkniveau wel inclusief enthousiasme. De opleiding wordt voor 85% door de sector betaalt. Een beginnend vrachtwagenchauffeur verdient een bruto maandsalaris van zo’n 1.900 euro bij een werkweek van 40 uur (cao) Daar komen ook nog toeslagen bij.

Initiatieven logistieke dienstverleners

Wachten tot de chauffeurs zich vanzelf melden is er niet meer bij weet ook Simon Loos. Simon Loos is een van de bedrijven dat kampt met een chauffeurstekort en participeerde in het programma van Sectorinstituut Transport en Logistiek. Maar de logistieke dienstverlener is zelf ook actief. Na de succesvolle campagne voor vrachtwagenchauffeurs eind 2016, starte de ldv’er eind 2017 een nieuwe opvallende actie.

 

 

Personeelstekort
in de logistiek

personeelstekort

 

 

 

Zo staat het ervoor >>>

 

 

Chauffeursvakschool

Koopman Logistics Group is met zeven studenten van het Noorderpoort College in Groningen een chauffeursvakschool gestart. Ze krijgen de kans om kennis te maken met alle facetten van het logistieke proces bij Koopman. Koopman biedt de studenten uitzicht op een baan na het behalen van hun diploma. Om het probleem het hoofd te bieden, leidt logistieke dienstverlener Henry van Roooijen uit Eindhoven zelf chauffeurs op, onder meer via BBL in samenwerking met Summa College.
Oh ja: wie wil weten welke muziek het meest wordt gedraaid in de vrachtwagen………André Hazes

Reageer op dit artikel