nieuws

Dit zijn de beste adviesbureaus in supply chain en logistiek

carrière & mensen 5211

Dit zijn de beste adviesbureaus in supply chain en logistiek

TNO, Deloitte, Atos, EY en KPMG zijn de beste adviesbureaus om mee te werken op het gebied van supply chain en logistiek. EY scoort het beste op klantgerichtheid. TNO op productleiderschap.

Twynstra Gudde scoort het beste op de kwaliteit van de uitvoering. Dat blijkt uit onderzoek van Management Team dat sinds 2001 onderzoek doet naar de kwaliteit en populariteit van leveranciers van zakelijke diensten op de Nederlandse markt. Voor het onderzoek worden verschillende vakgebieden gedefinieerd, waaronder supply en logistiek..

 

Lees ook
Hoe kies ik een logistiek consultant? ‘omkader een opdracht vooraf goed’

 

Wie is de beste adviseur voor mijn logistiek project?

 

De lijst wordt opgesteld door zakelijke beslissers. Hun ervaring was doorslaggevend.  In totaal beoordeelden 2.592 respondenten 2.135 uiteenlopende bedrijven op drie dimensies: klantgerichtheid, productleiderschap en excellente uitvoering. Uitsluitend organisaties waarmee de zakelijke beslissers de afgelopen drie jaar zakelijk contact hadden gehad, mochten beoordeeld worden. Het onderzoek werd uitgevoerd door Erasmus Centre for Business Innovation, het kennis- en valorisatiecentrum van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Zoektocht naar juiste consultant

Dat de zoektocht naar de geschikte logistiek adviseur lastig is, blijkt al als sec wordt gekeken naar het aanbod op de Nederlandse consultancymarkt. Deze markt heeft een omvang van ongeveer 160.000 adviseurs die in 90.000 bedrijven ondergebracht zijn. Tezamen generen zij op jaarbasis gemiddeld zes miljard euro aan omzet. Grote gerenommeerde kantoren als McKinsey, EY en Boston Consulting bieden hun diensten aan, evenals kleinere adviesbureaus en een groot aantal freelancers.

Reageer op dit artikel