nieuws

DHL vervangt stukloon door uurloon

carrière & mensen 6334

DHL vervangt stukloon door uurloon

Stukloon komt volledig te vervallen bij DHL Parcel. Iedere pakketbezorger krijgt uurloon. Er werken ruim 5000 pakjesbezorgers voor DHL.

Vakbonden FNV en CNV hebben een nieuwe cao afgesloten voor de werknemers van pakketbezorger DHL. Een belangrijk aspect is de verandering van stukloon naar uurloon.

“Dit akkoord markeert het einde van een periode waarin DHL met stukloon werkte. Dat is een groot succes”, aldus FNV-bestuurder Egon Groen. “Een mooi resultaat, waarmee we echt een stap vooruit zetten in de wereld van de pakjesbezorgers”, verklaart onderhandelaar Tjitze van Rijssel van CNV.

Faire beloning belangrijk

Een woordvoerder van DHL liet in een reactie weten blij te zijn met het akkoord. “Het is belangrijk om in deze snelgroeiende pakketmarkt te zorgen voor duurzame arbeidsrelaties. Daar hoort een faire beloning bij.”

 

Lees ook
DHL lanceert nieuwe last mile oplossing
DHL Parcel bouwt nieuw sorteercentrum in Amsterdam

 

 

Loonsverhoging en looptijd

De cao heeft een looptijd tot 1 januari 2020. Voor kantoor- en loodsmedewerkers bedraagt de totale loonsverhoging 6 procent en voor bezorgers worden de lonen in twee stappen van respectievelijk 12,5 en 5 procent verhoogd, met toeslagen voor bezorging op zaterdag en zondag. Ook komen er meer vaste arbeidscontracten.

Reageer op dit artikel