nieuws

CEX sells: Jack van der Veen de top blogger van 2017

carrière & mensen 5264

CEX sells: Jack van der Veen de top blogger van 2017
Prof. Jack van der Veen

Sex sells is een bekend gegeven. Maar CEX blijkbaar ook. Een overzicht van de 10 best gelezen blogs/expertartikelen van het jaar 2017. Jack van der Veen voert de lijst aan.

Binnen logistiek en supply chain management wordt Operational Excellence als een groot goed beschouwd. En waarom ook niet; wie is er tegen excellentie? Het probleem is echter dat Operational Excellence te vaak gaat over kostenreductie binnen de interne bedrijfsprocessen. Op zich nuttig. Maar het mist het echte doel. Een toeleverketen is uiteindelijk bedoeld om eindgebruikers optimaal te bedienen; we zouden het daarom over Customer Excellence (CEX) moeten hebben.

Met die woorden begon Jack van der Veen de best scorende blog van 2017 qua pageviews. Ruim 5700 keer werd de column gelezen. Van der Veen had sowieso een productief jaar qua goed gelezen blogs. De Hoogleraar Supply Chain Management staat 3x in de top 10.

 

 

 

Plaats 2 is voor Frank Sijpheer van Kewill. Hij schreef in januari de blog: 4 trends om rekening mee te houden in 2017. Ruim 5500 keer werd de blog aangeklikt.

Plekken 3 en 4 voor PTV

De top 3 wordt gecomplementeerd door PTV Group. Het bedrijf dat dit jaar werd overgenomen door Porsche, scoorde met de blog ‘Waarom Google Maps als routeplanner niet werkt’ in korte tijd vel pageviews.

 

Bekijk alle blogs

Dat geldt ook voor de blog ‘Vijf redenen waarom een transportplanner onmisbaar blijft’ Deze blog is beland op plek 4 qua pageviews.

America first? Trump op plek 5

Donald Trump staat op plek 5. Jack van der Veen schreef een interessante blog over de supply chain lessen van de Amerikaanse president. De blog werd bijna 2500 keer bekeken.

Bart Banning van ABN Amro is goed voor plek 6 dit jaar met zijn blog over de Top 100 logistieke dienstverleners. 

 

Arjen Wierikx duikt op op plaats 7 met de blog 10 ERP trends voor 2017. Kritisch kijken naar het ERP-systeem in 2017 is geen overbodige luxe. Een interessante kop en openingszin die leidde tot ruim 1900 bezichtigingen.

Lean is hot

Lean is al jaren een ‘hot topic’ in de logistiek. De blog van Hessel Visser over dit onderwerp scoorde dan ook goed. Zijn visie: Leun niet alleen op de oude lean technieken, maar kijk verder en ook bij anderen.

 

Word jij de top blogger van 2018?

 

Philip Holt, die ook over lean een blog schreef, kwam qua pageviews net iets lager uit dan zijn voorganger op plaats 8. Met ruim 1600 geïnteresseerde lezers eindigde zijn blog op plek 9.

Ketenpartners

De man die de lijst aanvoert, sluit de top 10 ook af. Jack van der Veen schreef een betoog over ketensamenwerking. Aanleiding waren stakingen in de distributiecentra van Jumbo en Albert Heijn. Zijn idee: Wordt het niet eens tijd dat organisaties en de medewerkers elkaar gaan zien als ketenpartners om zo win-win mogelijkheden te realiseren?

 

Nog even dit: Pageviews zijn op basis van Google analytics.
Pageview-aantallen zeggen natuurlijk lang niet alles. Het ene onderwerp is nu eenmaal meer aan de massa besteed als het andere. Bovendien maakt het ook verschil of je blog er begin januari of eind december op is gekomen.

Reageer op dit artikel