nieuws

Gezocht logistiek personeel, heel veel personeel

carrière & mensen 6904

Gezocht logistiek personeel, heel veel personeel
vacatures

De nood is hoog en wordt alleen maar hoger. Het werk in de logistieke sector en daarmee het aantal vacatures neemt rap toe; het personeelstekort nog sneller.

Bedrijven in de transport en logistiek hebben moeite om geschikt personeel te vinden, waaronder chauffeurs en transportplanners. Supply chain specialisten hebben de banen voor het uitkiezen. Bijna 40 procent van de transportondernemingen meldden voor het tweede kwartaal een tekort aan arbeidskracht. Het tekort aan gekwalificeerde werknemers houdt voorlopig aan, blijkt uit de vele rapportages en onderzoeken van de diverse bedrijven.

 

Transportsector: drukker dan ooit en gebrek aan personeel

 

Planners

Het aantal vacatures zal in de komende jaren toenemen van 42.700 in 2015 tot 52.000 in 2020, een gemiddelde stijging van 4% per jaar. De meeste vacatures komen voor rekening van werkvoorbereiders en planners (ongeveer een kwart van het totaal). In de komende jaren zal de vraag naar dit beroep ook het grootst zijn, stelt Panteia.

 

vacatures

 

Logistiek en supply chain managers

Logistiek en supply chain managers hebben de banen eveneens voor het uit zoeken. In vergelijking met het 2e kwartaal van 2016 steeg het aantal vacatures in kwartaal 2 van 2017 voor deze functies respectievelijk met 35 procent en 24 procent. De meest gevraagde functie binnen het vakgebied blijft de functie van supply chain planner met landelijk bijna 1.300 unieke vacatures in het tweede kwartaal van dit jaar.

vacatures logistiek

 

Op landelijk niveau zijn er nu voor elke beschikbare supply chain professional 2,2 vacatures beschikbaar. In de regio Brabant is er zelfs sprake van zeer krappe arbeidsmarkt (3 vacatures per professional), blijkt uit cijfers van Panteia en Yacht.

 

Op zoek of vacature plaatsen?
Ga naar de grootste logistieke vacaturesite van NL

 

 

Vrachtwagenchauffeurs

Het tekort aan vrachtwagenchauffeurs loopt de komende jaren op.  Daar kan het succesvolle zij-instroomproject van het Sectorinstituut van 2600 instromers, geen soelaas voor bieden op de lange termijn.  UWV registreert ook het aantal vacatures voor vrachtwagenchauffeurs.

 

personeel logistiek

 

Het aantal vacatures  (openstaande en nieuwe), voor vrachtwagenchauffeur neemt in 2017 verder toe: in juni waren er 7.475 nieuwe en 4.460 openstaande vacatures. Dit waren er respectievelijk 2.518 en 1.736 in juni 2016. Chauffeurs en ook transportplanners zijn volgens UWV ‘krapteberoepen’: vacatures zijn en blijven op middellange termijn (tot 2020) moeilijk vervulbaar.

Reageer op dit artikel