nieuws

Acties op komst bij distributiecentra PostNL

carrière & mensen 4258

Acties op komst bij distributiecentra PostNL

FNV gaat volgende week acties op touw zetten bij PostNL. De vakbond is boos omdat het postbedrijf geen gehoor heeft gegeven aan een ultimatum voor een beter cao-bod.

“PostNL krijgt wat het vraagt, namelijk ontevreden werknemers”, aldus FNV-onderhandelaar Ger Deleij tegenover ANP.  Hij wil onder meer graag afspraken maken over het terugdringen van de werkdruk bij de afdeling pakketten, maar stelt dat PostNL daar niet aan wil.

Acties geen staking

Het is nog niet duidelijk wat de acties precies gaan inhouden. Waarschijnlijk zal het eerst om bijvoorbeeld stiptheids- of langzaamaanacties gaan en niet meteen om een staking. “Volhardt het bedrijf in zijn standpunt, dan kan het een lastige decembermaand tegemoet zien, zoveel is zeker”, waarschuwt de vakbond.

Gesprek PostNL FNV

PostNL stelt in een reactie nog in gesprek te zijn en er alles aan te doen om er samen uit te komen. Dat het post- en pakketbedrijf nog niet inhoudelijk heeft gereageerd op het ultimatum van FNV is volgens een woordvoerster omdat er ook nog drie andere bonden in het spel zijn. PostNL wil eerst weten wat zij van de situatie vinden. De onderneming verwacht de uitkomst van hun ledenraadplegingen nog deze week.

De cao PostNL geldt voor ruim 20.000 postbodes, pakketbezorgers en andere medewerkers.

Albert Heijn

PostNL is niet de enige partij die op ramkoers is met de vakbond. Ook Albert Heijn moet serieus rekening houden met acties de komende tijd.  FNV is ontstemd over de werkwijze bij de distributiecentra van AH Online.

Reageer op dit artikel