nieuws

JLN congres: met andere bril op kijken naar logistiek

carrière & mensen 5232

JLN congres: met andere bril op kijken naar logistiek

Onder de noemer ‘Stepping out of the logistics box’ komen logistici van onder de 30 jaar zaterdag 7 oktober in Rotterdam bij elkaar tijdens het JLN Jaarcongres. De jonge logistiek professionals worden getrakteerd op een inspirerend programma en getriggerd om met een nieuwe bril op te kijken naar logistieke uitdagingen. Een mystery speaker vanuit Albert Heijn moet hier onder anderen voor gaan zorgen.

JLN heeft het congresprogramma rond maar hield nog één spreker achter, de zogenoemde mystery speaker. Deze spreker is nu bekend. Het is Coen Schlüter van AH Online. Albert Heijn bezorgt al sinds 1989 boodschappen aan huis. Schlüter brengt sinds 2014 de afdeling Delivery naar een hoger plan. Dat doet hij met een team van 1.500 bezorgers en pick-up point medewerkers en bereidt tegelijkertijd AH Online voor op de toekomst. Tijdens het congres deelt hij hoe Albert Heijn de toekomst van bezorging voor zich ziet.

Congresprogramma

Wat is er verder te doen tijdens het JLN congres? Het spits wordt afgebeten door Hans Dijkhuis, bekend van de Value Sourcing strategie en werkzaam bij ASML.

Coen Schlüter

De mystery speaker is… Coen Schlüter van AH Online

Als inkoopdirecteur heeft hij de Value Sourcing-QLTC-strategie ontwikkeld en ingevoerd. QLTC staat voor Quality, Logistics, Technology en Costs. Dijkhuis zal tijdens het congres het fijne gaan vertellen over hoe door gedegen samenwerking met leveranciers innovatie en productontwikkeling kan worden bereikt.

Het congres vindt zijn vervolg met de lezing van Jan Minnee. Met zijn bedrijf Retourplaza is hij gespecialiseerd in het opnieuw verkopen van producten die retour zijn gestuurd. Veel webshops kampen met een flinke stroom aan producten die retour worden gestuurd. Deze producten staan meestal langere tijd stof te happen en belanden vaak nodeloos in de prullenbak.

De derde presentatie wordt verzorgd door Tony de Wolff, key accountmanager bij National Air Cargo. In de dagelijkse praktijk van luchtvrachtlogistiek heeft hij bijna altijd te maken met uitdagingen waarbij het gewenst is om ‘out-of-the-logistics-box’ te stappen. Hij deelt zijn ervaringen hierover en geeft aan waarom een creatieve houding belangrijk is om logistieke uitdagingen te overwinnen.

Tot slot zorgen Inge van Els en Angelique Reiniers in een workshop ervoor hoe je leert om daadwerkelijk buiten de kaders te denken.

Logistieke goeroe van het jaar

Het JLN Jaarcongres vindt plaats op het Drijvend Paviljoen in Rotterdam. Deze locatie bestaat uit drie drijvende halve bollen op het water. Een klimaatbestendige, duurzame en innovatieve constructie. Daarmee past deze locatie volgens JLN goed bij het ‘out-of-the-box’ thema. De dag wordt geleid door dagvoorzitter Hans Damen, Directeur Materieel en Diensten bij de Koninklijke Landmacht. Tijdens het congres worden ook awards uitgereikt aan ondere andere de logistieke goeroe van het jaar.

Wie wordt de logistieke goeroe van het jaar? Stemmen kan nog.

 

Reageer op dit artikel