nieuws

Logistieke sector motor achter groei arbeidsmarkt

carrière & mensen 7407

Het aantal vacatures nam in het 2e kwartaal toe tot ruim 267.000; een stijging van 8,8% ten opzichte van het eerste kwartaal. De logistieke sector zorgde voor een groot deel voor deze groei.

Logistieke sector motor achter groei arbeidsmarkt

Met gemiddeld 21.826 beschikbare vacatures nam het aantal vacatures in de logistieke sector toe met 34,2% of 5.557 extra beschikbare vacatures. Rotterdam alleen al kreeg er 1.525 logistieke vacatures bij.

Dit blijkt uit de *cijfers van vacaturezoekmachine Adzuna, een zoekmachine voor vacatures.

 

Toe aan een nieuwe uitdaging?
Bekijk de actuele vacatures in de logistiek

 

Logistiek leidend

Thomas De Schuyter, Country Manager bij Adzuna reageert: “De Logistieke sector doet het al een tijd zeer goed in Nederland. In het tweede kwartaal zien we dat er naast Rotterdam ook sterk in Apeldoorn, Zwolle en Amersfoort geïnvesteerd wordt in extra logistiek personeel.”

Haarlemmermeer en Rotterdam koplopers

Het aantal vacatures neemt in alle provincies toe. Zuid-Holland is de provincie met de meeste nieuwe banen, 5.328 extra, waarmee het aantal vacatures gemiddeld op 52.706 lag. Zeeland had de sterkste procentuele groei (12,2%).

 

Zie ook
Logistieke vacatures blijven maar toenemen

 

In de grote gemeenten is de sterkste groei te zien in Haarlemmermeer (+17,4%) en in Rotterdam (+11,0%). In Haarlemmermeer komen de nieuwe vacatures voornamelijk uit sectoren als de Logistiek, IT en de Horeca. Rotterdam zag ook een sterke groei in de logistiek en IT.

*De vacatures in Nederland werden geanalyseerd op basis van de vacatures in de index van Adzuna in 2016 en 2017.

Reageer op dit artikel