nieuws

Uitzendkrachten Heineken Groothandel verhuizen ook mee naar Sligro

carrière & mensen 5252

Uitzendkrachten Heineken Groothandel verhuizen ook mee naar Sligro

De ruim 140 uitzendkrachten die nu nog voor de Heineken Groothandel werken, kunnen ook de overstap maken naar Sligro zodra dat groothandelsbedrijf komend najaar de distributie van bier, frisdranken, waters, gedestilleerd, wijnen, thee en koffie aan de Nederlandse horeca van de brouwer overneemt. De uitzendkrachten behouden bovendien een jaar lang hun huidige, hogere salaris, meldt vakbond CNV.

Heineken en Sligro maakten hun samenwerkingsplannen afgelopen mei bekend. Daarbij lieten de bedrijven weten dat in elk geval de circa 220 mensen in vaste dienst bij Heineken hun baan zouden behouden. Maar voorlopig hoeven dus ook de uitzendkrachten niet te vrezen voor hun baan. “We hebben goede afspraken gemaakt, die voor iedereen perspectief bieden”, zegt CNV-onderhandelaar Roel van Riezen maandag.

Heineken heeft dertien dc’s in NL

Sligro verwacht de omzet met ongeveer 150 miljoen euro te verhogen dankzij de overname van de drankengroothandel van Heineken. De transactie wordt naar verwachting dit najaar afgerond. Heineken heeft in Nederland dertien distributiecentra, Sligro telt acht bezorgservicevestigingen en vijftig zelfbedieningsfilialen.

Sligro investeert 100 miljoen in distributienetwerk

Na de overname neemt Sligro de gehele logistieke operatie voor zijn rekening. Het bedrijf wil de komende jaren 80 tot 100 miljoen euro steken in verbetering van het distributienetwerk.

Heineken zorgt voor scholingsbudget

Uitzendkrachten die de afgelopen tijd veel voor Heineken hebben gewerkt, krijgen de garantie dat Sligro ze als eerste oproept als er mensen nodig zijn. Naast de belofte dat zij er een jaar lang ook financieel niet op achteruit zullen gaan, krijgen zij van Heineken een scholingsbudget.

Vaste krachten behouden arbeidsvoorwaarden

Ook voor de vaste krachten heeft CNV volgens eigen zeggen ‘extra garanties afgedwongen’. Zij behouden niet alleen hun huidige arbeidsvoorwaarden, maar hebben de toezegging gekregen dat ze ook op hun pensioen niet hoeven in te leveren. Eventuele toekomstige verslechteringen zullen ook worden ‘gerepareerd’, aldus de vakbond.

Reageer op dit artikel