nieuws

Innovatie jaagt vraag supply chain professionals aan

carrière & mensen 7042

Het innoveren en optimaliseren van de productieketen zet de industriële en logistieke sector op scherp. Trends en ontwikkelingen vragen om ondersteuning van professionals met specifieke vaardigheden. Vakkennis alleen is niet meer voldoende. Het aantal vacatures binnen het vakgebied supply chain management steeg dan ook met 19 procent in het tweede kwartaal ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2016. Dat blijkt uit cijfers van Yacht.

Innovatie jaagt vraag supply chain professionals aan

Functienamen in vacatures blijven (vooralsnog) gelijk, maar de functie-inhoud en gevraagde competenties van supply chain professionals veranderen volgens Yacht.

Bedrijven zijn op zoek naar professionals die kunnen bijdragen aan conceptontwikkeling, implementatie en beheersing van nieuwe concepten in een veranderende omgeving. “Competenties die supply chain professionals daarbij nodig hebben, zijn: een hoog analytisch vermogen, een creatieve en praktische instelling en implementatiekracht”, aldus Hilbrand van der Kooi, directeur SCM&P bij Yacht.

Lees ook: Banenverlies robotisering groter dan gedacht

Supply chain planner meest gevraagd

Ten opzichte van het tweede kwartaal 2016 laten de functies Logistiek Manager en Supply Chain Manager met 35 procent en 24 procent de sterkste groei zien. Beide rollen zijn nodig voor conceptontwikkeling en implementatie. De meest gevraagde functie binnen het vakgebied blijft de functie van Supply Chain Planner met landelijk bijna 1.300 unieke vacatures in het tweede kwartaal van dit jaar.

Krappe arbeidsmarkt in Brabant

Op landelijk niveau zijn er nu voor elke beschikbare supply chain professional 2,2 vacatures beschikbaar, in de regio Brabant is er zelfs sprake van zeer krappe arbeidsmarkt (3 vacatures per professional).

Van der Kooi: “De aanleiding van die krappe arbeidsmarkt is de ongelooflijke innovatiedrang binnen de industriële en logistieke sector. Organisaties zetten trends om in de dagelijkse praktijk en zijn op zoek naar de beste supply chain professionals.”

Bekijk de vacatures op Logistiek.nl

 

Reageer op dit artikel