nieuws

MotracLinde verder onder nieuwe leiding

carrière & mensen 3357

MotracLinde verder onder nieuwe leiding
Rob Schram

Rob Schram is de nieuwe algemeen directeur van MotracLinde, Geurt de Groot krijgt de verantwoordelijkheid over alle sales activiteiten. De heftruckleverancier gaat onder een nieuwe leiding op zoek naar stabiele groei.

Nieuwe mensen aan het roer van MotracLinde betekent ook afscheid van bekende namen. Erik van Leeuwenstijn gaat terug naar Pelzer Fördertechnik in Duitsland, het bedrijf waar hij al meer dan tien jaar leiding aan geeft en dat een paar jaar combineerde met MotracLinde. Beide bedrijven zijn sinds 2 jaar onderdeel van Royal Reesink. Ook Joop Uijlen vertrekt, na bijna 29 jaar, bij MotracLinde. Hij gaat leiding geven aan een nieuwe business unit RLS (Reesink Logistic Solutions), waartoe sinds vorig jaar ook het bedrijf Lalesse behoort.

Afkomstig uit de vrachtwagensector

De nieuwe directeur van MotracLinde was tot voor kort managing director van Bas Truck Center, een vooraanstaande dealer van Volvo en Renault vrachtwagens. Hij kwam twee jaar geleden over van Volvo Zweden naar Bas in Veghel. Schram is al sinds 1998 werkzaam bij Volvo Group in diverse functies.

MotracLinde

Geurt de Groot

De Groot is al jarenlang een vertrouwd gezicht in de heftruckwereld. In 1987 begon hij bij Esra in Apeldoorn, in 1995 kreeg hij de verkooporganisatie van Atlet in Enschede onder zich om in 2007 als algemeen directeur aan te treden. Atlet kwam daarna in diverse overnameconstructies terecht, waaronder het samengaan met Crepa in Rijswijk uiteindelijk onder UniCarriers vlag. In 2014 besloot hij het bedrijf te verlaten om in 2015 aan te treden als directeur van MCFE (Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe). In april dit jaar stapte hij op bij MCFE.

Sales komt onder één leiding

Als sales director neemt De Groot de functie over van Joop Uijlen (verantwoordelijk voor key accounts & solutions), maar ook van Mathijs Korthals Altes (als manager van sales & fleet), waarmee de totale salesorganisatie onder één leiding komt.
Korthals Altes gaat verder als zelfstandig ondernemer en zal onder andere voor Reesink aan de slag gaan om de digitale strategie en bijbehorende oplossingen vorm te geven.

Reageer op dit artikel