nieuws

DHL Express en FNV bereiken principeakkoord

carrière & mensen 2112

DHL Express en FNV bereiken principeakkoord

DHL en de vakbonden zijn het eens geworden over een de nieuwe cao voor de express tak van het concern. Er ligt een principeakkoord op tafel.

De medewerkers van DHL Express krijgen de komende twee jaar stapsgewijs 5,6% meer loon. Bovendien krijgen ze een eenmalig uitkering van 500 euro.

CAO

Daarnaast wordt de bovenkant van de loonschalen met 2% verhoogd. Ook is er de garantie voor de komende twee jaar dat 80% van het werk door vaste krachten wordt gedaan. Dat staat in het principeakkoord van DHL Express met vakbonden FNV en CNV Vakmensen.

 

Lees ook
DHL Parcel krijgt 6% meer loon

 

 

Werknemers van DHL Express en DHL Aviation voerden enkele weken actie. Zo werd  het callcenter van hun werkgever voor korte tijd overbelast.

Vitaliteit

In het principeakkoord is verder aandacht voor duurzame inzetbaarheid, met aandacht voor vitaliteit, persoonlijke ontwikkeling en werkdruk. Ook gaan cao-partijen aan de slag met een test op het gebied van zelfroosteren.

De cao DHL Express geldt voor 1200 mensen en heeft een looptijd van drie jaar, van 1 januari 2016 tot en met 31 december 2018. De resultaten worden positief aan de leden voorgelegd.

Reageer op dit artikel