nieuws

Albert Heijn verhoogt lonen distributiecentra

carrière & mensen 3645

Albert Heijn verhoogt lonen distributiecentra

Albert Heijn verhoogt eenzijdig de lonen van het personeel van zijn distributiecentra. Dat liet het supermarktbedrijf dinsdagavond weten, nadat overleg met de vakbonden over een nieuwe cao geen akkoord had opgeleverd.

De werknemers in de distributiecentra van Albert Heijn krijgen er per direct 1,75 procent salaris bij. Ook wordt het werk voor oudere medewerkers minder belastend gemaakt, meldt ANP.

De vakbonden eisten meer verbeteringen. Albert Heijn zegt het personeel hiermee in ieder geval duidelijkheid te willen geven en zijn beloftes te willen nakomen.

Verhoging Jumbo

Met de loonsverhoging volgt Albert Heijn Jumbo. Jumbo. Jumbo verhoogde de lonen in april eenzijdig met 1,5%. De Brabantse grootgrutter liet daarbij weten voortaan zaken te willen doen met de eigen ondernemingsraad in plaats van met de vakbonden. Bij Albert Heijn staat de deur nog wel open voor overleg.

Acties Albert Heijn dc’s

Personeel van de distributiecentra van Albert Heijn strijden sinds net als hun collega’s van Jumbo voor een hoger salaris. Met stiptheidsacties, die medio april begonnen in het dc van Albert Heijn in Pijnacker, wil het personeel een betere cao afdwingen. De cao AH Logistics geldt voor circa 4.500 werknemers.

CAO-onderhandeling zonder resultaat

FNV is teleurgesteld over de uitkomst van het overleg gisteravond. “Albert Heijn had ons uitgenodigd, maar we zijn er niet uitgekomen.” Onderhandelaar Özcan Colak van FNV verwijt de supermarktketen starheid. “Ze wilden geen afspraak maken over behoud van vaste banen. Daartegen wilde Albert Heijn wel afspraken maken over inzet van uitzendkrachten en flex medewerkers.”

FNV schaalt acties op

Desondanks is FNV strijdbaar “We gaan winnen.” De acties gaan dan ook door. Ze worden ‘opgeschaald.’ Wat die opschaling inhoudt, wil Colak niet zeggen. “Dat ga je zien.”

 

Reageer op dit artikel