nieuws

Jumbo en vakbonden in patstelling om nieuwe cao

carrière & mensen 2917

Jumbo en vakbonden in patstelling om nieuwe cao

Jumbo en de vakbonden zitten in een patstelling voor een nieuwe cao voor logistiek personeel. In de distributiecentra wordt nog steeds gestaakt. De vakbonden en de leiding van Jumbo leggen de verantwoordelijkheid bij elkaar neer.

Vakbonden FNV en CNV vinden dat de bal bij Jumbo ligt, meldt ANP. De supermarkt zegt dat de deur voor onderhandelingen openstaat, maar ook dat er geen vertrouwen meer is in de bonden als serieuze onderhandelingspartner. Ondertussen gaan de stakingen bij de distributiecentra door.

‘Jumbo aan zet’

Vakbonden menen dat het aan de supermarktketen is om met een nieuw cao-voorstel te komen. Jumbo bood eerder een eenzijdige loonsverhoging van 1,5%; dit tegen het zere been van de bonden.

Logistieke truc Jumbo voorkomt paaschaos

Een woordvoerder van de supermarkt laat dinsdag weten dat onderhandelen over voorwaarden, wat Jumbo graag zou willen, wel wat anders is dan het ,,eenzijdig opleggen van eisen” zoals de bonden doen.

Lees ook
Stakingen in dc’s Jumbo en AH: Van rituele dans naar Win-Win?

Staking distributiecentra

De vakbonden willen onder meer 2,5 procent loonsverhoging en toezeggingen over vaste banen. Een gang naar de rechter door Jumbo om de werkonderbrekingen te beëindigen haalde eerder niets uit. Volgens de grootgrutter heeft circa 5 procent van de werknemers het werk neergelegd. De supermarkt ondervinden  bij de bevoorrading geen nadelen van de acties, aldus de supermarktketen.

Reageer op dit artikel