nieuws

FNV: ‘CAO is geen gelopen race’

carrière & mensen 5284

FNV: ‘CAO is geen gelopen race’
Egon Groen: "Op 1 april zijn de 8.000 mensen die onder de KNV-cao vallen uitgenodigd voor een bijeenkomst."

TLN heeft deze week een eindbod neergelegd bij de vakbonden. Dit is nog geen akkoord. Er ligt een eindbod van vijf kantjes op het bureau van FNV waarin het perpectief voor werknemers die nu nog onder de KNV CAO vallen niet bepaald rooskleurig is te noemen. “Die gaan erop achteruit omdat veel onregelmatigheidstoeslagen wegvallen”, aldus Egon Groen, cao-onderhandelaar namens FNV.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is de nieuwe cao nog niet in kannen en kruiken. De KNV cao verdwijnt. De nieuwe cao geldt ook voor diegenen die eerder nog onder de KNV-cao vielen. “De plussen zijn weg. De mensen die onder de KNV-cao vielen gaan erop achteruit. We gaan het eindbod bij hen neerleggen. De 8.000 mensen die dit betreft, hebben we op 1 april uitgenodigd voor een bijeenkomst.”

CAO berekeningen

De komende tijd gaat FNV gebruiken om de vijf kantjes die het eindbod beslaat te vertalen in berekeningen zodat de leden een indicatie krijgen en hun individuele situatie kunnen uitrekenen. Groen verwacht dat na het weekend al meer informatie hierover op de website van FNV is te vinden. “Maandenland hebben onze leden niks gehoord, nu is er ineens heel veel informatie.”

Loonsverhoging

Groen verwacht dat het nog weken zal duren voordat er zicht is op een akkoord. Het voorstel zoals TLN dat bij de bonden heeft neergelegd omvat in ieder geval een loonsverhoging van 10 procent over drie jaar.

Reageer op dit artikel