nieuws

Chauffeurs ontevreden over loonbod cao

carrière & mensen 3748

Chauffeurs ontevreden over loonbod cao

Het eindbod dat TLN bij de vakbonden heeft neergelegd valt niet in goede aarde bij de Nederlandse chauffeurs. De achterban van diverse vakbonden blijkt ontevreden over de loonsverhoging van 10 procent over drie jaar.

Na de eerste bijeenkomsten die de bonden met hun leden hebben gehad is veel kritiek geuit over het eindbod van TLN. Ook eigenrijders zijn ontevreden. De belangenvereniging TBV heeft een actiepagina opgezet en roept chauffeurs op om een email naar TLN te sturen. Volgens TBV loopt het loon van chauffeurs al jaren achter en wordt er zelfs met een loonsverhoging van 10 procent niet veel gecompenseerd.

Bijeenkomsten

De bonden roepen de chauffeurs op om op verschillende plaatsen in het land bij elkaar te komen om te praten over het eindbod. CNV heeft in april diverse bijeenkomsten gepland staan.

Uit een enquete onder chauffeurs blijkt dat loon en toeslagen de belangrijkste punten zijn bij de cao onderhandelingen.

Ook is er een mega KNV bijeenkomst georganiseerd waarbij de werknemers van KNV bedrijven zich mogen uitspreken over het eindbod. Vooral chauffeurs die nu nog onder de KNV-cao vallen gaan er flink op achteruit als de sector naar één cao toegaat. Een flink aantal ‘plussen’ uit de KNV-cao dreigt te verdwijnen.

FNV organiseert op 1 april een grote bijeenkomst voor chauffeurs in Utrecht.

Lees ook: FNV: Cao is nog geen gelopen race

Reageer op dit artikel