nieuws

CAO eindbod TLN: 10% loonsverhoging in 3 jaar

carrière & mensen 28082

CAO eindbod TLN:  10% loonsverhoging in 3 jaar

De cao onderhandelingen lijken voorbij. TLN heeft een eindbod neergelegd bij de vakbonden. De werknemers krijgen omgerekend 10% loon er bij in drie jaar tijd. Vakbonden reageren tevreden.

Chauffeurs en logistieke medewerkers die onder de cao Beroepsgoederenvervoer vallen, zo’n 140.000 mensen, gaan er in de komende 3 jaar ongeveer 10% in loon op vooruit. Dat is de uitkomst van de cao-onderhandelingen die vannacht tot een eindbod van TLN hebben geleid.

Loonsverhoging

De lonen gaan met 2% omhoog per 1 juli 2017, 1 januari 2018 en 1 januari 2019. Op diezelfde data wordt in 3 stappen een extra periodiek aan alle loonschalen toegevoegd van uiteindelijk 4% in totaal. Tezamen komt dat uit op 10%. Rob Hageman, woordvoerder TLN erkent dat de stijging ‘fors’ is, “maar we kunnen het allemaal uitleggen aan de leden. We zijn binnen ons mandaat gebleven.”

Eindbod cao ter beoordeling leden

Met het eindbod heeft TLN ook ‘modernisering’ doorgevoerd. Er komt een einde aan de KNV cao. Deze wordt samengevoegd met de TLN-cao.  Egon Groen, onderhandelaar namens FNV is tevreden maar blijft kritisch: “Ondanks de verbeteringen, zullen er ook werknemers door het eindbod benadeeld worden. Dan gaat het bijvoorbeeld om werknemers die veel overuren maken of toeslagen krijgen. Ook de werknemers die voorheen onder de KNV-cao vielen, zullen met enkele verslechteringen te maken krijgen. Wij gaan het eindbod daarom de komende weken aan onze leden voorleggen.”

De nieuwe cao zal gelden van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2019.

Reageer op dit artikel