nieuws

Nieuw dc bol.com levert enorm veel arbeidsplaatsen op

carrière & mensen 4599

Nieuw dc bol.com levert enorm veel arbeidsplaatsen op
Webwinkel bol.com sorteert voor op een uitbreiding van zijn nieuwe nog in aanbouw zijnde distributiecentrum in Waalwijk. Volgens het Brabants Dagblad heeft bol.com een optie genomen op een naastgelegen perceel van 8,3 hectare. Foto: ZND Nedicom

De gemeente Waalwijk rekent op honderden extra banen als het nieuwe distributiecentrum van bol.com dat nu gebouwd wordt over een paar jaar alweer toe is aan uitbreiding. Het gemeentebestuur heeft dat woensdag geantwoord op raadsvragen naar aanleiding van nieuwe uitbreidingsplannen van de webwinkel .

Bol.com opent het nieuwe distributiecentrum in logistieke hotspot Waalwijk in de tweede helft van dit jaar. Bij de opening heeft het pand een omvang circa 50.000 vierkante meter te vergelijken met zeven voetbalvelden. Er is daar plek voor 2.000 werknemers.

Bol.com wil weer uitbreiden

Begin dit jaar werd bekend dat de webwinkel nu al weer plannen heeft voor een uitbreiding op logistiek bedrijvenpark Haven 8 in eveneens Waalwijk. De etailer heeft het oog laten vallen op een perceel van vergelijkbare grootte.

Docdata blijft logistiek doen

Op korte termijn verwacht de gemeente Waalwijk geen grote impuls in de vraag naar extra personeel omdat in het nieuwe logistiek centrum personeel komt werken dat in dienst is en blijft van logistiek dienstverlener Docdata dat de bestellingen voor de grootste webwinkel van Nederland afhandelt.

Honderden extra arbeidsplaatsen

Bol.com zegt tegen Omroep Brabant vandaag dat er bij het nieuwe distributiecentrum dat nu wordt gebouwd ook al extra banen worden gecreëerd. “Het nieuwe fulfilment center creëert in de toekomst zo’n 1000 banen voor Waalwijk en omgeving. Docdata, de huidige Waalwijkse fulfilment-partner van de etailer, zal op de nieuwe locatie eveneens zorg dragen voor het personeel en de dagelijkse leiding en ons ondersteunen bij de ontwikkeling van innovaties.”

 

Reageer op dit artikel