nieuws

Remo Brunschwiler volgt Goof Hamers op bij Vanderlande

carrière & mensen 5985

Remo Brunschwiler volgt Goof Hamers op bij Vanderlande

De Zwitser Remo Brunschwiler is de nieuwe CEO van Vanderlande Industries. Brunschwiler volgt per 1 februari Gooof Hamers op, die de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Hamers, sinds 2013 CEO bij Vanderlande, blijft nog tot medio dit jaar verbonden aan het Veghelse bedrijf voor de overdracht aan zijn opvolger die onder andere een verleden heeft bij Swisslog.

Remo Brunschwiler is geboren in Zwitserland en startte zijn carrière in 1984 als strategisch planner bij Ciba-Geigy’s hoofdkantoor, voordat hij twee jaar later zijn loopbaan voortzette binnen hetzelfde bedrijf in Italië in product management voor farmaceutische producten. Hierna werkte hij als adviseur bij McKinsey & Company waarna hij in 1996 zijn carrière voortzette binnen de logistieke industrie als Directeur van de Eurocargo Divisie bij Danzas Management AG.

Hamers sinds 2014 CEO Vanderlande

Zijn eerste rol als CEO was vanaf 2003 binnen Swisslog, waar hij 10 jaar werkzaam was. In 2013 betrad hij dezelfde positie bij Selecta Management. In datzelfde jaar trad Hamers in september aan als nieuwe CEO van Vanderlande, leverancier van bagage, magazijn,- en sorteersystemen. Hij volgde toen ‘tussenpaus’ Peter Gerretse op. Hamers was voor zijn aantreden bij het bedrijf uit Veghel CEO van IHC Merwede. Voordat Govers CEO werd bij Vanderlande, was hij al twee jaar verbonden aan het bedrijf uit Veghel als commissaris.

Vanderlande wereldmarktleider in procesautomatisering

Remo Brunschwiler zegt uit te kijken naar zijn nieuwe rol: “Ik ben verheugd nu onderdeel te zijn van deze sterk groeiende onderneming. Het managementteam, onder leiding van Goof Hamers, heeft Vanderlande op een uitmuntende manier weten te positioneren als een wereldmarktleider op het gebied van efficiënte logistieke procesautomatisering.’’

Record aan orders in 2015

De voorzitter van de Raad van Commissarissen, Arthur van der Poel, laat namens het Veghelse bedrijf weten: ‘’Wij willen Govert Hamers danken voor zijn grote bijdrage aan de uitstekende positionering en indrukwekkende groei van Vanderlande.” Onder de hoede van Hamers realiseerde Vanderlande over het boekjaar 2015 (1 april tot en met 31 december 2015) een record orderintake van 1,2 miljard euro en 1,4 miljard euro voor het volledige kalenderjaar 2015, wat een stijging van 40 procent bedroeg ten opzichte van het jaar daarvoor.

Reageer op dit artikel