nieuws

JLT Stefan Kleijngeld eerst geregistreerde in LSCM

carrière & mensen 4080

JLT Stefan Kleijngeld eerst geregistreerde in LSCM

Jong Logistiek Talent Stefan Kleijngeld zal zich tijdens de lancering van LSCM op 2 november tijdens de vakbeurs ICT & Logistiek als eerste officieel registreren in dit nieuwe classificatie en registratieplatform.

LSCM is een classificatiestructuur voor logistiek en supply chain professionals gebaseerd op een combinatie van opleidingsniveau, werkervaring en competenties inclusief een systematiek voor het prikkelen van kennisonderhoud. “Het classificatiesysteem laat zien hoe je ervoor staat”, zegt Prof. Jack van der Veen, VLM-voorzitter. “Enerzijds is het een mechanisme om meer inhoud te geven aan je werk als logistieke professional, net zoals NEVI dat doet voor inkopers en NIMA dat voor marketing professionals, anderzijds geeft het bedrijven inzicht in hoe de markt in elkaar zit. Het geeft antwoord op de vraag. Welke mensen heb ik nodig?”.

Aanzet tot bijscholing

Tot aan de lancering kunnen logistici zich wel aanmelden in LSCM. VLM, die het systeem beheert, neemt dan de aanvraag rond de lancering in behandeling. Bij aanmelding worden logistiek professionals ingeschaald op niveau LSCM 1, 2, 3, 4. Om op dat betreffende niveau te blijven, moeten zij aan permanente educatie/certificaat onderhoud doen. Het systeem moet een aanzet zijn tot bijscholing. LSCM is initiatief van VLM onder andere ondersteund door Topsector Logistiek, TLN, Yacht en JLN.

ICT & Logistiek

LSCM wordt gelanceerd tijdens de beurs ICT & Logistiek (aanmelden voor sessie Prof. Dr. Jack van der Veen) na afloop van de VLM HBO Docentendag.
Vanaf dat moment kunnen logistici zichzelf registreren in LSCM bij een van de VLM-zuilen op de beursvloer, om te zien wat op basis van hun werkervaring en opleiding hun startpunt is. Aansluitend vindt de voorverkiezing van de Logistiek Manager en Jong Logistiek Talent van het Jaar plaats.

Lees het volledige interview met Jack van der Veen in de oktober editie van Logistiek Magazine.

 

Reageer op dit artikel