nieuws

Sectorplan 2000 nieuwe chauffeurs: teller staat op 500

carrière & mensen 8655

Sectorplan 2000 nieuwe chauffeurs: teller staat op 500
Arjan Elbertse is sinds kort als bijrijder in dienst bij TSS

2000 nieuwe chauffeurs in 2017. Zoveel beoogt het nieuwe Sectorplan Transport en Logistiek. Inmiddels staat de teller op 500.

Het zij-instroom project om 2000 nieuwe chauffeurs aan het werk te krijgen, ligt op schema. Inmiddels hebben 500 nieuwe chauffeurs werk gevonden. Het prille succes volgt op de grote belangstelling sinds de start van het project vorig jaar.

Competenties testen

Chauffeur word je echter niet zo maar, kandidaten doorlopen  een selectieproces. Ze worden daarbij gescreend op basis van motivatie en hun competenties worden getest. Willem de Vries, directeur van het Sectorinstituut: “Natuurlijk moeten zij de fijne kneepjes van het vak nog leren, maar door hun motivatie en enthousiasme leren ze snel. Bovendien nemen deze nieuwe chauffeurs levens- en werkervaring uit andere sectoren en functies mee. Dat zorgt voor een frisse blik en nieuwe ideeën.”

Subsidie voor opleidingskosten

Het zij-instroom project is onderdeel van het Sectorplan Transport en Logistiek. In dit plan zijn door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en SOOB afspraken gemaakt om de arbeidsmarkt in de sector bestand te maken voor de uitdagingen van de toekomst. SOOB is het opleidings- en ontwikkelfonds van de sector Transport en Logistiek, waarbij zowel werkgevers (TLN en VVT) – als werknemersorganisaties (FNV en CNV) vertegenwoordigd zijn.

In het zij-instroom project is afgesproken dat de werkgever en de kandidaat elk maar 10% van de opleidingskosten betalen. SZW en SOOB nemen de overige 80% voor hun rekening nemen. De uitvoering van het plan wordt verzorgd door het Sectorinstituut Transport en Logistiek.

 

Reageer op dit artikel