nieuws

DSV en FNV bereiken cao akkoord

carrière & mensen

DSV en FNV bereiken cao akkoord

Na weken staken hebben DSV Solutions en FNV Bondgenoten een akkoord bereikt over een nieuwe cao. De medewerkers krijgen ruim 5 procent loonsverhoging en 10 procent van de uitzendkrachten krijgt een vast baan.

Maandenlang onderhandelden DSV Solutions en FNV Bondgenoten met elkaar zonder resultaat. Ook acht weken actievoeren leverde niks op. Tot deze week. Beide partijen zijn tot een akkoord gekomen voor een nieuwe cao met een looptijd van drie jaar.

Sociaal

Henri Jansen, onderhandelaar van FNV Bondgenoten is tevreden. Hij noemt het akkoord ‘een mooi resultaat.’ Hij is met name tevreden over de sociale afspraken. Zo is overeengekomen dat 75 uitzendkrachten een vast dienstverband krijgen.

Loon

Daarnaast zal DSV op lokaal niveau voor iedere medewerker in vaste dienst die het bedrijf verlaat een uitzendkracht in vaste dienst aanstellen. Janssen: “Dankzij de afspraken krijgt ruim tien procent van de uitzendkrachten nu een vast contract en daarmee méer zekerheid, kwaliteit en loon.”

Zo’n 130 actievoerders hielden acht weken lang op verschillende vestigingen van DSV Solutions werkonderbrekingen. De acties werden half november opgeschort nadat DSV met een nieuw bod kwam.

Hoofdlijnen

  • DSV neemt 75 uitzendkrachten extra in vaste dienst.
  • Daarnaast zal DSV op lokaal niveau voor iedere medewerker in vaste dienst die het bedrijf verlaat een uitzendkracht in vaste dienst aanstellen
  • Gedurende de looptijd van de Cao van drie jaar zal het loon totaal maximaal 6,25% stijgen.
    (jaarlijks een loonstijging van 1,75% + een extra stijging van de maximum-loonlijnen met 1%)
  • Alle werknemers en uitzendkrachten ontvangen in 2015 en in 2016 een éénmalige uitkering van  € 65,- netto.
  • De duur en de opbouw van de WW repareren conform de afspraken die hierover in het sociaal akkoord van april 2013 zijn gemaakt
  • DSV zal conform het 7500 banenplan van de AWVN een aantal arbeidsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ter beschikking stellen

 

Reageer op dit artikel