nieuws

NDL/HIDC presenteert nieuw team op NDD

carrière & mensen

NDL/HIDC presenteert nieuw team op NDD
Stan de Caluwe

Stan de Caluwe is per 1 november in dienst getreden bij Nederland Distributieland (NDL/HIDC) als Sr. Manager Supply Chain Solutions. Samen met Juliette van Neerijnen en Martijn Thijssen staat er nu een nieuw team waarmee NDL de buitenlandpromotie en het werk voor de leden nog beter kan uitvoeren. Dat werd duidelijk tijdens de NDD, het jaarlijkse event van NDL.

Stan de Caluwe (33) is de laatste in het rijtje van drie nieuwe medewerkers die bij het team van NDL/HIDC aan de slag gaat. De Caluwe heeft na zijn studie Economische Geografie de afgelopen 7 jaar als senior consultant gewerkt bij Buck Consultants International. Hij zal zich bij NDL gaan richten op de business development activiteiten in de Verenigde Staten en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van proposities voor de Nederlandse logistieke sector.

Nieuw team – nieuwe weg

Juliette van Neerijnen en Martijn Thijsen, nieuw bij NDL.

Juliette van Neerijnen en Martijn Thijsen, nieuw bij NDL, vertellen over zichzelf op het NDD-podium

Onlangs trad ook Martijn Thijssen in dienst bij NDL. Juliette van Neerijnen werd in juni al aan het team toegevoegd. Tijdens de Nationale Distributie Dag werden de nieuwe medewerkers op het podium door NDL-directeur Remco Buurman voorgesteld aan de leden van NDL/HIDC, die in grote getale waren gekomen naar De Vereeniging in Nijmegen. Tijdens het event werd duidelijk dat NDL een nieuwe weg aan het bewandelen is die in het teken staat van samenwerking binnen het Platform Buitenland Promotie en het gesprek aangaan met de leden. Het event ademde dat ook uit. Tijdens een speeddate kwamen de leden met elkaar, de NDL-medewerkers of vertegenwoordigers uit de regio waar het event plaats had in contact: Logistics Valley – regio Arnhem Nijmegen.

Discussie over export kennis en diensten

Tijdens de NDD werd naast een plenair programma in verschillende workshops uitleg gegeven over onder meer de logistieke informatiekoffer die inmiddels gereed is voor gebruik, ook werd er volop gediscussieerd. Zoals over de kansen voor stimulering van de export van logistieke diensten en kennis naar het buitenland. Dit wordt vanuit de Topsector Logistiek ondersteunt. Logistieke innovatie en de ontwikkeling van nieuwe diensten biedt volop exportkansen, zo blijkt. “Denk bijvoorbeeld aan synchromodaal transport,  servicelogistiek of onze oplossingen voor stadslogistiek”, zegt Kees Verweij, partner bij Buck Consultants in de inleiding van de workshop. Buck Consultants mag vanuit TKI Dinalog invulling geven aan de doelstelling binnen de actie Buitenlandpromotie voor meer export van logistieke diensten en kennis naar het buitenland. Uit de discussie blijkt dat er legio kansen zijn voor Nederland. We zijn vaak nog te bescheiden aanwezig in het buitenland, werken onvoldoende samen (logistieke hotspots) bij handelsreizen of beurzen en presenteren ons afzonderlijk. Ook samenwerking en aansluiting met het logistieke onderwijs in bv. Duitsland kan beter. Daarnaast moet er werk worden gemaakt van inspirerende cases zoals Coca Cola – Ortec en deze op de juiste manier voor het voetlicht worden gebracht. Geintereseerden kunnen in november via NDL in deelgroepen verder discussiëren en helpen om de logistieke exportdiensten verder te concretiseren.

Reageer op dit artikel