nieuws

Jan de Rijk wint Martin Schröder Award

carrière & mensen

Jan de Rijk wint Martin Schröder Award

Jan de Rijk, oprichter en eigenaar van het gelijknamige transportbedrijf heeft donderdag de Martin Schröder Award 2015 ontvangen.

De Brabantse ondernemer krijgt de prijs samen met zijn vrouw Jacqueline voor de manier waarop hij sinds de oprichting van het bedrijf in 1971 ‘de luchthaven Schiphol en daarmee Nederland  in Europa op de logistieke kaart hebben gezet’, aldus de jury bestaande uit verladersorganisatie EVO, luchtvrachtkoepel ACN en Nieuwsblad Transport.

Innoverend

 “Vindingrijk, vasthoudend, innoverend en altijd inspelend op vragen uit de markt heeft deze ondernemer maximaal gebruik weten te maken van de kansen die hem de laatste 45 jaar werden geboden in de transportmarkt”, aldus de jury.

Succesverhaal

Jan de Rijk heeft het familiebedrijf uitgebouwd tot een marktleider in Europa in luchtvrachttrucking en mag zich een ambassadeur noemen voor het Nederlands bedrijfsleven, aldus de jury. “Zonder zijn inbreng had Schiphol zich nooit zo succesvol kunnen ontwikkelen als belangrijk draaischijf in Europa op luchtvrachtgebied. Daarom is dit transportbedrijf  niet weg te denken uit de successtory die Schiphol Cargo de afgelopen vijftig jaar is geweest.”

Overnames

De jury wijst er verder op dat het bedrijf meer is dan luchtvrachttransport over de weg en zich de laatste jaren sterk heeft ontwikkeld in warehousing, intermodaal vervoer en geconditioneerd transport. Op overnamepad is het bedrijf ook nog steeds bijzonder actief met de recente acquisitie van Omega Logistics en De Rooy Logistics in Nederland.

Uitreiking

De prijs werd dit jaar wederom uitgereikt door oprichter Martin Schröder van Martinair tijdens het jaarlijkse luchtvrachtdebat van EVO, ACN en Nieuwsblad Transport. Via de prijs wordt elk jaar een persoon geëerd die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt als ondernemer of bestuurder in de luchtvrachtsector.

Reageer op dit artikel