nieuws

FNV stelt DSV Solutions ultimatum over nieuw CAO

carrière & mensen

FNV stelt DSV Solutions ultimatum over nieuw CAO

De moeizame CAO-onderhandelingen tussen DSV Solutions en FNV dreigen uit te lopen op acties van de vakbond. FNV heeft DSV een ultimatum gesteld.

DSV Solutions heeft tot woensdag 16:00 uur de tijd om de eisen van de bond in te willigen. Als de logistiek dienstverlener niet ingaat op het ultimatum gaan de werknemers, net als in 2013, actie voeren.

Looneis

Dat heeft de vakbond per brief aan DSV laten weten. De werknemers eisen een verhoging van hun maandsalaris met € 100,- euro per 1 april 2015 en nogmaals € 100,- extra vanaf april 2016. Ook eisen de leden in het ultimatum dat er meer uitzendkrachten een vaste baan krijgen.

Concurrentiepositie in geding

FNV en DSV Solutions onderhandelen al maanden tevergeefs over een nieuwe cao. DSV heeft een loonbod van 3 procent gedaan voor de komende 2 jaar (waarvan 1.75% inmiddels is doorgevoerd). FNV vraagt meer. Peter van der Maas, ceo DSV Solutions Nederland: “Dat mag natuurlijk, maar is onverantwoord voor ons kostenplaatje en onze concurrentiepositie.”

Flexibilisering

FNV bestrijdt dit. Volgens de bond liggen de lonen bij DSV Solutions gemiddeld tien procent lager dan bij andere logistieke dienstverleners. Ook op het gebied van flexibilisering liggen de visies van de bond en DSV nog ver uit elkaar.

Lees een groot interview met Peter van der Maas, ceo DSV Solutions  in het septembernummer van Logistiek.
Nog geen abonnee, bekijk de opties

Reageer op dit artikel