nieuws

Directeur HelloFresh wint innovatieprijs

carrière & mensen

Directeur HelloFresh wint innovatieprijs
Maartje Frederiks

Maartje Frederiks van HelloFresh is verkozen tot de meest innovatieve e-commerce professional van 2015.

Dat is gisteren bekend gemaakt. Ceo Maartje Frederiks kreeg de titel toebedeeld omdat ze de meeste stemmen wist te behalen in een verkiezing die is gehouden onder lezers van de vaktitel Emerce.

Maaltijdboxen

Frederiks heeft in haar vakgebied de grenzen opgezocht en hiermee de online business nieuwe impulsen gegeven. Met 36,1 procent van de stemmen laat Frederiks met haar online concept voor maaltijdboxen, HelloFresh, andere grote online spelers zoals bol.com, de Bijenkorf en TravelBird ver achter zich.  “Ik ben heel trots dat ik dit, samen met mijn team, binnen drie jaar heb bereikt. Wij hebben hier hard voor gewerkt en met dit innovatieve concept zijn we hard op weg om ons doel, om eind 2015 75.000 boxen op weekbasis te leveren, te behalen”, aldus Frederiks.

HelloFresh is ruim drie jaar geleden opgericht en biedt een flexibel lidmaatschap waarmee klanten wekelijks een box met gezonde recepten en alle bijbehorende verse ingrediënten thuisbezorgd krijgen. Sinds januari 2015 levert het bedrijf ook maaltijdboxen aan Vlaamse en Brusselse huishoudens.

Logistieke webshop van het Jaar

In 2014 was Maartje Frederiks met HelloFresh genomineerd voor de de titel Logistieke Webshop van het Jaar. In de publiekspoll nam ze enige tijd de leiding. De Belgische webwinkel Vente-Exclusive.com werd Logistieke Webshop van het Jaar en ging er uiteindelijk ook met de publieksprijs van door.

Top 10

De toplijst met meest innovatieve e-commerceprofessionals van Nederland bestaat uit e-commerceprofessionals van Nederlandse bodem. De top 10 is bepaald door lezers van Emerce magazine en de online nieuwsbrief van Emerce.

De top 10 van de Emerce E-commerce 10 is dit jaar als volgt:

1. Maartje Frederiks – Medeoprichter en CEO HelloFresh Benelux 36,1%

2. Jitse Groen – CEO Takeaway.com 17,4%

3. Michel Schaeffer – CMO bol.com 15,8%

4. Asbjørn Jørgensen – Medeoprichter & CEO The Cloakroom 15%

5. Jochanan Bax – Oprichter & CEO Bax-shop 13,4%

6. Symen Jansma – Medeoprichter & CEO TravelBird 11,8%

7. Robert Bohemen – CMO de Bijenkorf 7,9%

8. René Schoenmakers – Oprichter & CEO Catawiki 7,8%

9. Marcel Hooft – Eigenaar & directeur Smartphonehoesjes.nl 5,8%

10. Robin Dragstra – Oprichter & directeur De Buren 5,3%

Emerce lezers konden op maximaal drie personen stemmen. Hierdoor is de optelsom van de percentages in de toplijst hoger dan honderd procent. Er zijn ruim 700 unieke stemmen uitgebracht.

Lees ook: E-commerce van visie naar praktijk

Reageer op dit artikel