nieuws

Ruud Weijmans innovatiemanager bij NHTV Breda

carrière & mensen

Ruud Weijmans innovatiemanager bij NHTV Breda

Hbo-opleiding NHTV in Breda heeft Ruud Weijmans aangesteld als nieuwe Business Knowledge Innovation Manager bij de Academie voor stedenbouw, logistiek en mobiliteit. In die functie moet Weijmans de naamsbekendheid van de academie vergroten en de communicatie naar alumni en het werkveld te verbeteren

Concreet betekent dit dat Ruud Weijmans zich nadrukkelijk bezig zal houden met het verbeteren van kennisontwikkeling en kennisvalorisatie van diverse projecten en andere initiatieven van de NHTV-Academie voor stedenbouw, logistiek en mobiliteit, die op dit moment ruim 1000 hbo-studenten opleidt in de vakgebieden Logistiek en Built Environment.

Diverse managementfuncties

Weijmans is in 1982 afgestudeerd aan de toenmalige Verkeersacademie Tilburg (VAT). Hij heeft in diverse management en directiefuncties ruime werkervaring opgedaan in zowel het logistieke domein (Van Gend & Loos, Borstlap/Fabory, Vos Logistics) als in het logistiek vastgoed en mobiliteitsdomein (Streekvervoer Zuid-West-Nederland en Goodman).

Begeleiding stagaires

Daarnaast heeft hij in de afgelopen jaren verschillende stagiaires en afstudeerders van de NHTV-opleidingen begeleid. Bovendien is hij bijna twintig jaar werkveld-commissielid bij de logistieke opleidingen van de academie.

Master in Transport & Logistics

In 1999 heeft Weijmans zijn Postdoctorale opleiding afgerond aan Tilburg University. Hij heeft zich daarbij verder verdiept in de wereld van de supply chain en is afgestudeerd met de titel Master in Transport & Logistics.

Eigen bedrijf sinds 2013

Na zijn vertrek bij Goodman heeft Weijmans in oktober 2013 een eigen bureau opgestart: Weijmans Supply Chain Innovations dat richt op met name het verbeteren van de bedrijfsprocessen binnen supply chains.

Reageer op dit artikel