nieuws

Drie finalisten – klaar voor het hoogste podium

carrière & mensen

Drie finalisten – klaar voor het hoogste podium

Edwin Wenink, Jascha Woudenberg en Tim Daam gaan op de finaledag de strijd met elkaar aan. Dan wordt bekend wie van hen het stokje van Bart Beeks mag overnemen en zich net als hij een jaar lang Logistiek Manager van het Jaar mag noemen. Wie zijn ze en wat is hun drijfveer?

Edwin Wenink (45)

Manager supply chain van FloraHolland in Naaldwijk.
Daarvoor: supply chain development voor de gefuseerde veilingbedrijven. Studeerde logistiek management aan de Erasmus Universiteit, begon zijn loopbaan bij een ingenieursbureau, maar stapte vrij snel over naar Hoyer, logistiek dienstverlener in de chemische sector.
Belangrijkste wapenfeit: realiseren van een modal shift van weg- naar railtransport/binnenvaart en oprichten van Hubways, een neutraal ICT platform voor de sierteeltsector. Verder is hij nauw betrokken bij diverse onderzoeksprogramma’s op Europees en nationaal (Dinalog) niveau.
Ziet zichzelf als: procesinnovator die de juiste mensen (inclusief jong talent) weet te mobiliseren om te komen tot technologische en sociale innovatie.
Uitspraak: “De bloemenveiling was al sterk op het gebied van interne logistiek, maar met innovaties in de supply chain hebben we ook extern stappen kunnen zetten in een sector, die niet gewend is om op lange termijn te kijken.”

 

Jacha Woudenberg (47)

Logistiek manager van Tiger Products in Geldrop, van de verkooporganisatie Tiger Nederland en van Coram België (Europese verkoop van Tiger en Sealskin producten).
Daarvoor: logistieke functies (na een deeltijdopleiding HTS Bedrijfskunde) bij industriële bedrijven, waaronder KWME Precisie – in diverse rollen nauw betrokken bij implementaties van ERP en MRP systemen en het herinrichten van magazijnen.
Belangrijkste wapenfeit: integratie van logistieke organisaties in Zweden en Frankrijk naar de vestiging in Overpelt (B), implementatie van voorraadbeheerpakket Slim4 en daarmee een aanzienlijke voorraadreductie weten te bereiken.
Ziet zichzelf als: manager die de logistieke organisatie in hoge mate heeft geprofessionaliseerd en aanstuurt op orde, netheid en veiligheid.
Uitspraak: “Ook in een middelgroot of klein bedrijf kun je met beperkt budget en relatief weinig logistieke kennis intern evengoed enorme stappen zetten. We hebben nu met veel minder mensen en een lagere voorraadwaarde toch een betere leverprestatie kunnen realiseren.”

 

Tim Daam (35)

Hoofd logistiek van Agristo (aardappelverwerkingsbedrijf) met een diepvries dc in Tilburg.
Daarvoor: diverse interimfuncties, onder andere in de zorgsector. Logistiek manager geweest in handelsbedrijven en daar magazijnen opnieuw ingericht en software-implementaties gedaan. Begon zijn loopbaan in de logistieke dienstverlening.

Belangrijkste wapenfeit: oplevering in 2013 van een nieuw, geautomatiseerd vrieshuis in combinatie met een nieuw ERP systeem, tevens afbouwen van de samenwerking met een logistiek dienstverlener.
Ziet zichzelf als: manager ‘by walking around’ en is graag op de werkvloer om op te snuiven wat daar leeft.
Uitspraak: “De directie van dit productiebedrijf zag logistiek als de belangrijkste bottleneck in de enorme capaciteitsuitbreiding. Nu, ruim anderhalf jaar later, ben ik trots om te kunnen vertellen, dat logistiek zo goed als onzichtbaar is geworden. Voor een productieplant is dat ideaal.”

Publiekspoll LMvhJ: Wie moet er volgens  u winnen? Breng uw stem uit!

Reageer op dit artikel