nieuws

Distributiemedewerkers Jumbo voeren actie

carrière & mensen

Distributiemedewerkers Jumbo voeren actie

Ongeveer 120 medewerkers van een distributiecentrum van supermarktketen Jumbo in Beilen hebben donderdagochtend enkele uren het werk neergelegd wegens een conflict over de arbeidsomstandigheden.

”Ook bij andere distributiecentra heerst onrust. Het gaat om een opeenstapeling van kleine en grote frustraties, waar Jumbo niet serieus mee omgaat”, zegt Henk van der Ploeg, bestuurder bij FNV Bondgenoten tegenover ANP.

Zo zouden er minuten worden afgesnoept van de pauzes en moeten werknemers opeens meerdere keren per dag klokken. Maar de druppel die de emmer deed overlopen is volgens de vakbondsman de vertragingstactiek die Jumbo hanteert bij het starten met onderhandelen over de cao die in april afloopt.

Reactie Jumbo

“Door te werken met een klok die de begin- en eindtijd van de pauzes registreert, weten we of iedereen voldoende pauze neemt, laat Jumbo in een reactie weten. ” We kunnen ons voorstellen dat collega’s vragen hebben over de nieuwe werkwijze. Daarom organiseren we volgende week op onze distributiecentra opnieuw inloopspreekuren.

CAO-onderhandelingen

Over de vertragingstactiek die Jumbo zou hanteren voor de cao-onderhandelingen, stelt de woordvoerder: “In maart van dit jaar staan hier iedere week afspraken over gepland met de vakbonden.” Volgens de woordvoerder is de impact op het logistieke proces gering geweest. “Medewerkers die hebben deelgenomen aan de onderbreking werken vandaag (in overleg) langer door, zodat het werk af komt.”

Reageer op dit artikel