nieuws

PostNL heeft ook nieuwe cao

carrière & mensen

PostNL heeft ook nieuwe cao

Het is de week van de cao’s. Na de cao Beroepsgoederenvervoer hebben ook PostNL en de vakorganisaties een akkoord bereikt.

PostNL heeft met de vakorganisaties Abvakabo FNV, BVPP, CNV Publieke Zaak en VHP2 een definitief akkoord bereikt over de cao voor PostNL. Naast salarisverhogingen in 2015 en de verhoging van de eigen bijdrage in de pensioenpremie zijn er afspraken gemaakt over aanpassing van de pensioenregeling aan nieuwe fiscale wetgeving. De looptijd van de nieuwe cao is van 1 januari 2015 tot en met 31 december 2015. De cao is voor vrijwel alle medewerkers van Pakketten, Productie, Commercie en het hoofdkantoor. Postbezorgers en zaterdagbestellers hebben hun eigen arbeidsvoorwaarden.

Cao in hoofdlijnen

De cao omvat onder meer de volgende punten:

Per 1 januari 2015 1 procent salarisverhoging, per 1 september 2015 0,7 procent en 0,7 procent er bij per 1 december 2015. Eigen bijdrage in de pensioenpremie wordt in twee stappen verhoogd van 4 naar 6 procent. De eigen bijdrage zal tot en met 2017 in principe niet verder stijgen. Opbouwpercentage voor ouderdomspensioen wordt verlaagd naar het nieuwe wettelijke maximum van 1,875%.PostNL verhoogt het nabestaandenpensioen van 60 naar 63 procent van het ouderdomspensioen.

Cao Beroepsgoederenvervoer

Het is de tweede cao die deze week wordt afgesloten. Dinsdag bereikte CNV een akkoord over een nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer. Inmiddels hebben ook FNV en de Unie ingestemd met de cao, meldt TLN.

Reageer op dit artikel