nieuws

Sectorinstituut Transport en UWV bundelen krachten

carrière & mensen

Sectorinstituut Transport en UWV bundelen krachten

UWV en Sectorinstituut Transport en Logistiek gaan samen optrekken om ontslagen werknemers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan nieuwe werk te krijgen.

UWV en Sectorinstituut (fusie tussen VTL, FUWA Wegvervoer en Gezond Transport) hebben vandaag een convenant getekend in het kader van het sectorplan voor de transport en logistiek. Het sectorplan voorziet in het aan het werk helpen van 1.100, voornamelijk oudere chauffeurs en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Daarnaast komen er 200 banen vrij in de sector voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook zal de vakbekwaamheid van 2.000 werkloze chauffeurs op peil worden gehouden door middel van scholing.

Reageer op dit artikel