nieuws

Nienke van Dijk wint scriptieprijs

carrière & mensen

Nienke van Dijk wint scriptieprijs

Nienke van Dijk van TU/e heeft de Dow Chemical Master Thesis Award gewonnen. De winnende scriptie gaat over de risico’s na de implementatiefase van een ERP.

Van Dijk is net afgestudeerd aan de Masteropleiding Operations Management & Logistics (OML) aan de Technische Universiteit Eindhoven. De prijs is door Dow Benelux ingesteld voor de beste Master Thesis van de OML-opleiding. Onlangs kreeg Van Dijk de prijs uitgereikt door Joerg Schmitz, Supply Chain Director van Dow Benelux.

Innovatief onderwerp

In haar Master Thesis beschrijft de student de risico’s na de implementatiefase van een ERP. Onderzoeken op dit gebied zijn volgens TU/e nog schaars, terwijl deze fase cruciaal is om de daadwerkelijke implementatie succesvol te laten zijn. De jury prees de innovativiteit van het onderwerp, de gebruikte onderzoeksmethodologieën en de mogelijkheden om dit in de bedrijfspraktijk verder door te zetten.

Samenwerking bedrijfsleven

Schmitz toonde zich tevreden over de samenwerking met de TU Eindhoven, onder meer door deze afstudeerprijs: “Dit is het tweede achtereenvolgende jaar dat Dow Benelux deze prijs uitreikt aan studenten van de OML-opleiding, waarmee we willen aangeven dat de samenwerking met de TU Eindhoven belangrijk is. Terneuzen is de tweede locatie binnen Dow wereldwijd gemeten naar het aantal supply chain professionals. De aanwezigheid van een universiteit als deze in de nabijheid geeft de mogelijkheid om eenvoudig in contact te komen met toekomstig afgestudeerden, maar ook met inhoudelijke ontwikkelingen binnen het vakgebied. Erg belangrijk voor een bedrijf als het onze, gezien de toenemende complexiteit van de chemische supply chain.”

Reageer op dit artikel