nieuws

Heeft NedTrain het Veiligste Magazijn van Nederland?

carrière & mensen

Heeft NedTrain het Veiligste Magazijn van Nederland?

Op 1 oktober is de uitreiking van de Prijs Veiligste Magazijn in Zoetermeer. Zes genomineerde bedrijven (in twee categorieën) gaan voor de overwinning. Maakt NedTrain een kans? Bekijk deze video.

Het magazijn in Berkel-Enschot valt met 21 medewerkers nog net in de categorie ‘klein’. NedTrain Componentenbedrijf (NCB) heeft op 9.000 vierkante meter een opslagcapaciteit van 8.500 palletlocaties voor 28.000 onderdelen om het materiaal van de NS aan de gang te houden. Annelies van der Sloot stuurt als hoofd magazijn zeer op veiligheidsbewustzijn. “Gedrag aanpassen is het moeilijkste element daarin, maar ook de sleutel tot succes.”

Aparte veiligheidslunches

Daarom zijn diverse programma’s gestart, ondersteund door een apart softwaresysteem Alert waar medewerkers onveilige situaties kunnen melden. Iedere zes weken zijn er inspectierondes en sinds deze zomer aparte veiligheidslunches waar medewerkers en leidinggevenden met elkaar veiligheidsvraagstukken bespreken. Verder zijn diverse maatregelen genomen waaronder vloermarkering en paraboolspiegels op de heftrucks.

Mededingers in twee categorieën

In de categorie ‘klein’ moet NedTrain het opnemen tegen MSD Animal Health in Boxmeer en Lutèce in Venlo. De categorie ‘groot’ (meer dan 25 medewerkers) telt ook drie kanshebbers. Dat zijn DSV Solutions in Venlo, Valeo in Helmond en Ceva Logistics in Oud Gastel.

Dag van het Magazijn op 1 oktober

De bekendmaking is tijdens de Dag van het Magazijn op 1 oktober bij EVO in Zoetermeer. Tijdens dit event zijn diverse workshops, over veiligheid en ergonomie, maar ook over vergrijzing van het personeel.

Bekijk hier het programma en meldt u aan.

Reageer op dit artikel