nieuws

VTL, Gezond Transport en FUWA fuseren

carrière & mensen

VTL, Gezond Transport en FUWA fuseren

VTL, FUWA Wegvervoer en Gezond Transport gaan samen verder onder de naam Sectorinstituut Transport en Logistiek. De nieuwe organisatie moet beter in kunnen spelen op de veranderende arbeidsmarkt in de sector.

Het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) is opgericht per 1 juli 2014 door sociale partners in de sector: TLN, VVT, FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen. Door het aanbieden van geïntegreerde dienstverlening op het gebied van werk, gezondheid en opleiding kan de nieuwe organisatie krachtig inspelen op snel veranderende omstandigheden op de arbeidsmarkt in de sector transport en logistiek, aldus STL.

Kerntaken

De kerntaken van STL zijn: voldoende toekomstige instroom van goed gekwalificeerd personeel  door de opleiding van leerlingen via het BBL-stelsel, behoud van vakmanschap door een verbetering van de inzetbaarheid van werknemers in de sector,  behoud van werkgelegenheid via het MobiliteisCentrum transport en het aanbieden van opleidingen – via het Sectorplan Transport en Logistiek.

Nieuwe organisatie

Momenteel is Ineke Strijp directeur a.i. van het nieuwe sectorinstituut. In opdracht van het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector SOOB is zij verantwoordelijk voor de fusie tot en vorming van het Sectorinstituut Transport en Logistiek. De ‘marktintroductie’ van de nieuwe organisatie met de producten en diensten vindt plaats in het najaar van 2014. Het huidige aanbod van de drie organisaties blijft tot die tijd ongewijzigd.

Reageer op dit artikel