nieuws

Mobiliteitscentrum VTL gaat logistieke functies bemiddelen

carrière & mensen

Mobiliteitscentrum VTL gaat logistieke functies bemiddelen

MobiliteitsCentrum transport van transportopleider VTL breidt haar dienstverlening in een pilot uit naar logistieke functies voor hoger opgeleiden. Als de pilotperiode tot en met eind september 2014 succesvol verloopt, kunnen werkgevers en werkzoekenden landelijk van deze bemiddeling gebruikmaken.

De uitbreiding van de dienstverlening maakt onderdeel uit van het Sectorplan Transport en Logistiek. Dit heeft als doel om de instroom en de inzet van goed gekwalificeerd personeel te bevorderen.

Logistieke dienstverlening wordt complexer, innovatie is de komende jaren cruciaal. Wil de sector meegaan met de (internationale) groei, dan is hoog opgeleid personeel essentieel, meent VTL. Dit is voor het MobiliteitsCentrum transport (MCt) aanleiding om haar dienstverlening uit te breiden naar wervingsactiviteiten voor logistiek middenkader- en managementpersoneel.

Pilot

Concreet gaat het om kandidaten en vacatures voor supervisors logistiek, teamleiders logistiek en managers logistiek. In eerste instantie in de regio’s (groot) Amsterdam, Zaanstreek, Rotterdam Rijnmond, Drechtsteden, Gorinchem, Breda, Tilburg en Moerdijk. Als de pilotperiode succesvol verloopt, kunnen werkgevers en werkzoekenden landelijk van deze bemiddeling gebruikmaken.

Arbeidsbemiddeling

Het MCt heeft zich de afgelopen jaren vooral gericht op het bemiddelen van vrachtwagenchauffeurs en kraanmachinisten. Sinds 2013 kunnen ook transport- en logistiek planners bij het MCt terecht. Jaarlijks worden er meer dan 500 werkzoekenden aan een nieuwe baan in de sector geholpen.

Reageer op dit artikel