nieuws

Fors banenverlies bij Flextronics in Venray

carrière & mensen

Fors banenverlies bij Flextronics in Venray

Bij logistiek dienstverlener Flextronics Logistics in Venray dreigen veel banen verloren te gaan. FNV Bondgenoten en De Unie hebben gisteren een vertrouwelijke melding over collectief ontslag ontvangen. René Richters, algemeen directeur Flextronics Venray, bevestigt dat de logistiek dienstverlener bezig is met het opstellen van een sociaal plan.

Ook hebben zich, zo meldt ANP gisteren, verontruste werknemers van Flextronics bij de vakbonden gemeld. Ze zeggen dat klanten weglopen bij de logistiek dienstverlener die vooral gespecialiseerd is in de opslag, assemblage en Value Added Services (VAS) voor consumenten elektronica producenten zoals HP, Kodak en Logitech.

500 mensen in vaste dienst

Aantallen ontslagen mogen de vakbonden niet noemen. In het distributiecentrum van Flextronics in Oostrum bij Venray, waar de Amerikaanse logistiek dienstverlener sinds 2009 is gevestigd, zijn ongeveer 500 mensen in vaste dienst en werken ongeveer 400 mensen met een flexibel contract.

FNV: ‘Grote consequenties’

De vakbonden vrezen dat vooral werknemers met een tijdelijk contract de dupe worden. ”Ik verwacht hele grote consequenties”, aldus bestuurder Henri Janssen van FNV Bondgenoten maandag.

Sociaal plan is in de maak

René Richters, algemeen directeur van Flextronics in Venray, wil niet prijsgeven hoeveel mensen ontslag boven het hoofd hangt en wat de directe aanleiding is voor de grote reorganisatie bij de nummer 11 in de laatste editie van de top 100 van grootste logistiek dienstverleners van Nederland. “We zijn met OR en medewerkers bezig met het opstellen van een sociaal plan. Zodra dat klaar is komen we naar buiten met meer informatie.”

Schimmige opstelling Flextronics

Henri Janssen hekelt de opstelling van de directie van Flextronics. “De OR hult zich in stilzwijgen en mag van de directie niets delen met de bonden. Gisteren was het weer hetzelfde laken en pak. De directie wilde op ons verzoek het concept van het sociaal plan niet laten inzien. De werkgever wil kennelijk niets met ons delen. Flextronics is daar, en dat hebben we in het verleden vaker met dit bedrijf meegemaakt, erg schimmig over.”

Reageer op dit artikel