nieuws

Drie studenten ontvangen eerste beurzen Topsector Logistiek

carrière & mensen

Drie studenten ontvangen eerste beurzen Topsector Logistiek

Drie talentvolle studenten zijn donderdag tijdens de Logistiek Manager van het Jaar-finaledag in het zonnetje gezet. Ze ontvingen de eerste studiebeurzen van de Topsector Logistiek.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu stelde drie studiebeurzen beschikbaar voor jonge, talentvolle studenten Logistiek. Door een commissie vanuit de Topsector Logistiek zijn de studenten geselecteerd die de beurs dit jaar in ontvangst mogen nemen:

  • Milana Davidonyte, derdejaars student Logistics & Transport Management aan de hogeschool NHTV;
  • Carolin Grygowski, ze studeert Logistiek & Technische vervoerskunde aan de Hogeschool Windesheim;
  • Marloes van der Linden, student Logistiek & Technische vervoerskunde aan de Hogeschool van Rotterdam.

De drie studenten kregen de beurs uitgereikt door het boegbeeld van de Topsector Logistiek, Aad Veenman.

Bedrijfsleven aan zet

De bedoeling is dat het bedrijfsleven ook studiebeurzen beschikbaar gaat stellen. De beurzen bieden jonge talentvolle studenten de mogelijkheid om op intensieve wijze kennis te maken met werkgevers en professionals uit de praktijk. Daarnaast bieden de studiebeurzen voor werkgevers de mogelijkheid om zich vroegtijdig te profileren richting potentiële nieuwe werknemers.

Vorige week werd door de Wereldbank nog bekend gemaakt dat Nederland wereldwijd het op één na best presterende logistieke land van de wereld is.

“Om het best presterende land te worden heeft Nederland  talenten zoals Milana, Carolin en Marloes hard nodig”, betoogt Aad Veenman, boegbeeld van de Topsector Logistiek. Hij reikte de studiebeurzen donderdag tijdens de LMvhJ-finaledag uit. “Ik roep dan ook bedrijven op, die nog geen Logistieke beurzen aanbieden, om ook mee te doen.”

Reageer op dit artikel