nieuws

Chauffeurs gaan actie voeren voor betere cao

carrière & mensen

Chauffeurs gaan actie voeren voor betere cao

Er komen acties van vrachtwagenchauffeurs. De truckers willen een betere cao. Afgelopen weekend is massaal voor acties gestemd.

FNV Bondgenoten hield zaterdag vier bijeenkomsten in het land. Van de achthonderd vrachtwagenchauffeurs stemden een grote meerderheid(97 procent) voor acties.

Acties voorbereiden

Egon Groen, bestuurder FNV Bondgenoten: “Wij gaan komende week een ultimatum aan de werkgever TLN (Transport Logistiek Nederland) uitbrengen en acties voorbereiden. Die acties zullen zich stap voor stap opbouwen.” Om wat voort acties het gaat en wanneer, is niet bekendgemaakt.

TLN geïntimideerd

De voorgenomen acties is het vervolg op de stuk gelopen onderhandelingen tussen werkgevers en werknemers. De cao-onderhandelingen zitten sinds half februari in een impasse nadat enkele tientallen vrachtwagenchauffeurs de vergaderzaal binnenliepen. TLN voelde zich geïntimideerd door de actie en meent dat de veiligheid van de delegatie in deze situatie niet gegarandeerd kan worden. Ook blijven de werkgevers bij de opvatting dat er geen ruimte is voor loonsverhoging. De vakbonden willen dat de lonen worden verhoogd met drie procent.

Reageer op dit artikel