nieuws

VTL-directeur Jeroen Meulendijks vertrokken

carrière & mensen

VTL-directeur Jeroen Meulendijks vertrokken

Na een dienstverband van bijna vijf jaar heeft algemeen directeur Jeroen Meulendijks met onmiddellijk ingang zijn vertrek aangekondigd bij VTL. Aanleiding voor zijn vertrek is het voorgenomen besluit van de aandeelhouders van VTL om te komen tot een nieuw te vormen sectorinstituut waarbij het beoogd profiel van de nieuwe directeur onvoldoende aansluit bij de ambities van Meulendijks.

Ineke Strijp zal als ad interim de verantwoordelijkheden overnemen van Meulendijks, die zelf over zijn periode bij VTL zegt: “Ik kijk met bijzonder veel plezier terug op een boeiende periode bij VTL. We zijn er goed in geslaagd om in een relatief korte periode onze organisatie te ontwikkelen van een opleidingsinstituut tot een arbeidsmarktinstituut van en voor de sector.” Meulendijks zelf was vandaag telefonisch niet bereikbaar voor een verdere inhoudelijke reactie op zijn toch onverwachte vertrek alsmede de vraag waar zijn ambities dan wel lagen met VTL binnen het nieuw te vormen sectorinstituut.

Nieuw leven voor VTL

Meulendijks volgde in april 2009 bij VTL Ger Ros op. De afgelopen periode heeft hij VTL nieuw leven ingeblazen. TLN-directeur Peter Sierat en tevens voorzitter van het opleidingsinstituut voor de sector SOOB: “Wij bedanken Jeroen Meulendijks voor de energie die hij over de afgelopen vijf jaar heeft gestoken in diverse verantwoordelijkheden en koerswijzigingen voor VTL en wensen hem toe dat de toekomst hem nieuwe successen zal opleveren.”

Beter inspelen op marktontwikkelingen

De opvolger van Meulendijks, Ineke Strijp, is momenteel directeur a.i. van het nieuwe sectorinstituut. In opdracht van SOOB is zij verantwoordelijk voor het proces van vorming van VTL, FUWA Wegvervoer en Gezond Transport tot het Sectorinstituut Transport en Logistiek. Eén instituut kan volgens de aandeelhouders van VTL door de snel veranderende omstandigheden beter inspelen op ontwikkelingen in de markt.

Reageer op dit artikel