nieuws

Erik Schiphorst versterkt directie Nijhof-Wassink Groep

carrière & mensen

Erik Schiphorst versterkt directie Nijhof-Wassink Groep

De directie van Nijhof-Wassink wordt driekoppig. Per 1 februari 2014 treedt Erik Schiphorst (45) toe tot de hoofddirectie van de Nijhof-Wassink Groep. Samen met Albert Hendrikse en Freddy Nijhof vormt hij de directie van de logistiek dienstverlener.

Schiphorst gaat de Nijwa Groep met haar Volvo en Renault Trucks dealer-activiteiten leiden. Samen de twee operationele directeuren, Michiel Poel en Gerwin de Wit, stuurt hij de 13 vestigingen in Nederland en Polen aan. Schiphorst richt zich eerst op de Nederlandse vestigingen. Ook VB-Trailerbouw valt onder  de eindverantwoordelijkheid van de nieuwe directeur.

Groei in Polen

Nijwa groeit en dat komt onder andere omdat Volvo ook de service en de verkoop van lichte bedrijfswagens bij het dealernetwerk van Volvo heeft neergelegd. Ook heeft Nijwa onlangs de Renault truck-dealer in Hengelo  overgenomen. “De groei zit hem vooral bij de  buitenlandse vestigingen omdat daar de transportactiviteiten flink groeien”, aldus directeur Albert Hendrikse van Nijhof-Wassink. “Op termijn zal Schiphorst daarom ook de vestigingen in Polen erbij gaan doen.”

De in Zwolle woonachtige Schiphorst heeft diverse functies binnen de Volvo Truck organisatie bekleed. Onder andere is hij algemeen directeur geweest van het toenmalige Volvo Truck & Bus Nederland en Volvo Trucks Oostenrijk. Als directeur marketing en sales heeft Schiphorst in de hoofddirectie gezeten van TVM Verzekeringen in Hoogeveen en de Groeneveld Groep in Gorinchem.

Lees ook: Horizontale samenwerking biedt groei voor Van den Bosch en Nijhof-Wassink

Reageer op dit artikel