nieuws

Govert Hamers nieuwe CEO bij Vanderlande Industries

carrière & mensen

Govert Hamers nieuwe CEO bij Vanderlande Industries

Govert Hamers treedt per 1 januari 2014 in dienst als President en CEO bij Vanderlande Industries. Hij is de opvolger van Peter Gerretse.

Govert Hamers is afkomstig van de internationale scheepsbouwer IHC Merwede, waar hij sinds 2005 als CEO eindverantwoordelijk was voor een sterk winstgevende omzetgroei van 450 miljoen euro naar circa 1 miljard euro. Daarvoor was hij in diverse senior managementposities werkzaam bij onder andere Imtech, Fokker, ECT en ASML.

Tussenpaus

Peter Gerretse, die momenteel ceo is bij Vanderlande, gaf tijdens een interview met de redactie van Logistiek onlangs aan dat hij als slechts tussenpaus zou fungeren.

Eerst commissaris, nu ceo

Gerretse’s opvolger Hamers is als commissaris al twee jaar verbonden aan Vanderlande Industries, leverancier van bagage, magazijn,- en sorteersystemen. In die periode is de omzet van het bedrijf fors gegroeid en is Vanderlande goed gepositioneerd voor de toekomst.

B2B ervaring

Hamers brengt een brede ervaring met zich mee in het leiden van bedrijven die opereren in een Business-to-Business markt en waarbij grote klantspecifieke projecten een belangrijke rol spelen.

“Wij zijn zeer verheugd over de aanstelling van Govert Hamers”, aldus Paul Broekhuijsen, voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Vanderlande Industries. “Govert Hamers kent de onderneming goed en heeft veel ervaring in het leiden van grote internationale, innovatieve organisaties. Wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat hij onze sterke positie als toonaangevende speler in de markt voor geautomatiseerde material-handlingsystemen verder zal kunnen uitbouwen.”

Govert Hamers treedt per 1 oktober 2013 toe tot de Raad van Commissarissen van IHC Merwede en is tevens voorzitter van SeaEurope, de Europese branchevereniging voor de Scheeps- en Maritieme Industrie.

Reageer op dit artikel