nieuws

MBO en bedrijfsleven logistiek bundelen krachten

carrière & mensen

MBO en bedrijfsleven logistiek bundelen krachten

In navolging van het HBO heeft nu ook het MBO een Kennisakkoord met het bedrijfsleven. De belangrijkste doelen zijn om de band tussen het onderwijs en de bedrijven te versterken en goed personeel in de toekomst te waarborgen.

Het bedrijfsleven en mbo-scholen hebben op 4 juni  het convenant ‘MBO Kennisakkoord Logistiek’ ondertekend. Veertien mbo-scholen gaan de komende vier jaar samen met Transport en Logistiek Nederland (TLN), verladersorganisatie EVO, VTL Kenniscentrum Transport en Logistiek, Bedrijfstakgroep Transport en Logistiek en de MBO Raad samenwerken om de band tussen het logistiek mbo-onderwijs en bedrijfsleven te versterken. Een samenwerking die volgens alle partijen essentieel is om ook in de toekomst voldoende, goed opgeleid personeel in de logistiek te hebben. Frank Smeets, voormalig directeur human resources bij DB Schenker  is als boegbeeld benoemd van het MBO Kennisakkoord. Het Kennisakkoord is vergelijkbaar met het HBO Kennisakkoord dat in 2005 het levenslicht zag.

Reageer op dit artikel