nieuws

Flexkrachten eisen vast contract van Albert Heijn

carrière & mensen

Flexkrachten eisen vast contract van Albert Heijn

Meer dan vijftig uitzendkrachten blokkeerden gisterochtend ingangen van het hoofdkantoor van Albert Heijn (AH) in Zaandam. De uitzendkrachten vinden dat ze recht op een contract hebben als distributiewerker in één van de distributiecentra van het supermarktconcern, maar ze worden volgens FNV Bondgenoten door AH aan het lijntje gehouden.

De uitzendkrachten deden eerder dit jaar mee met de ‘distributiewerkersstaking’. Met als een van de resultaten de afspraak dat tweehonderd uitzendkrachten een contract bij AH krijgen, waaronder ook de stakende uitzendkrachten.

AH is nu met allerlei mensen in gesprek over een contract, behalve met de uitzendkrachten die gestaakt hebben. Ook hebben de uitzendkrachten, indien nodig, recht op Nederlandse-taallessen. De stakende uitzendkrachten zouden volgens FNV Bondgenoten sowieso een contract krijgen.

Geen wegwerppersoneel

Albert Heijn spreekt, zo meldt de vakbond, momenteel met Jan-en-alleman over een contract, maar niet met de uitzendkrachten die mededen aan de stakingen. “We willen niet langer als wegwerppersoneel worden behandeld”, zei een van de uitzendkrachten gisterochtend tijdens de actie bij het hoofdkantoor van AH.

AH: bezwaren zijn ongegrond

Albert Heijn zegt in een reactie op de blokkades bij het hoofdkantoor, dat het zich gewoon aan de afspraken houdt. En dat de bezwaren van vakbond FNV Bondgenoten ongegrond zijn. Een woordvoerder van Albert Heijn zei hierover tegen regionale omroep RTV Noord-Holland: “Nieuwe contracten worden aangeboden op basis van de duur dat iemand bij het bedrijf werkt.” Hierbij zegt Albert Heijn geen onderscheid te maken tussen mensen die gestaakt hebben en niet-stakers.

Reageer op dit artikel