nieuws

Arthur van Dijk nieuwe voorzitter TLN

carrière & mensen

Arthur van Dijk nieuwe voorzitter TLN

Arthur van Dijk volgt Alexander Sakkers op als voorzitter van Transport en Logistiek Nederland (TLN). De Ledenraad heeft op voordracht van het bestuur unaniem tot de benoeming besloten.

Arthur van Dijk (1963) is fiscaal jurist en beschikt over een groot politiek en ambtelijk netwerk. Hij was bijna 10 jaar wethouder in de gemeente Haarlemmermeer. Hij richtte zich onder andere sterk op de private sector en in het bijzonder ook op transport en logistiek. Schiphol zat onder meer in zijn portefeuille. Ook was hij plaatsvervangend Directeur Criminaliteitsbestrijding bij het Ministerie van Justitie en Hoofd Internationale Zaken bij het Ministerie van Financiën.

Bestuurlijke functies

Van Dijk heeft zich de afgelopen jaren sterk ingezet voor de sector transport en logistiek. Niet alleen bij de ontwikkeling van de logistieke bedrijvigheid op en rond luchthaven Schiphol, maar ook als voorzitter van de Amsterdam Connecting TRADE (ACT) en de Amsterdam Logistic Board. Tevens was hij lid van het Dagelijks Bestuur van de Vereniging Amsterdam Airport Area (AAA). Daarnaast was hij bestuurslid van de Stuurgroep Greenport Aalsmeer en lid van het Platform Regionaal Economische Structuurversterking Noordvleugel.

Van Dijk neemt de voorzittershamer op 23 mei over van Alexander Sakkers. Sakkers was sinds 2007 voorzitter. Sakkers treedt terug om statutaire redenen. Een voorzitter mag maximaal twee termijnen leidsman zijn.

Reageer op dit artikel