nieuws

AH en FNV bereid te praten: stakingen gaan door

carrière & mensen

AH en FNV bereid te praten: stakingen gaan door

Albert Heijn wil graag met FNV om tafel. Niet om te onderhandelen, maar om de verhoudingen te normaliseren. FNV Bondgenoten neemt de handreiking graag aan.

Albert Heijn en FNV Bondgenoten zijn beiden bereid om tafel te gaan. Een woordvoerder van de supermarktketen liet vandaag aan Logistiek.nl weten in gesprek te willen gaan met de bond. “We willen graag met FNV om tafel. Niet om te onderhandelen, maar om de verhoudingen te normaliseren.” Ron Meyer, bestuurder van FNV Bondgenoten is niet onwelwillend. “Wij gaan graag met Albert Heijn om tafel. Ieder uitnodiging gaan we op in, maar de verhouding kan alleen worden genormaliseerd als de inhoud wordt genormaliseerd.”

Nieuwe cao

FNV houdt sinds vorige week woensdag stakingsacties nadat de bond het eindvoorstel voor een nieuwe cao van Albert Heijn verwierp. De bond en hun achterban willen onder meer dat het aantal uitzendkrachten wordt teruggebracht. De helft van de distributiewerkers bij Albert Heijn is uitzend- of tijdelijke kracht. Dinsdagmiddag hield de FNV een demonstratie in het centrum van Amsterdam. Zo’n 250 stakers, volgens Distrifood.nl) begonnen even na het middaguur vanaf de Nieuwmarkt met de Mars der Onzichtbaren, met als einddoel het hoofdkantoor van Ahold.

Staking

Hoewel beiden partijen aangeven te willen praten, wordt er vandaag opnieuw gestaakt. Albert Heijn stelt dat er 120 stakers actief zijn, FNV heeft het over 700 man. Ook spreken de partijen elkaar tegen op het gebied van levering. Volgens FNV zijn er al lege schappen. De woordvoerder van Albert Heijn meldt dat de winkels honderd procent beleverd worden.

Reageer op dit artikel