nieuws

Logistic Talent Incubator gaat door

carrière & mensen

Logistic Talent Incubator gaat door

Na een succesvol eerste jaar neemt de NHTV het stokje van VTL over. Als het aan de NHTV ligt komt er een nieuwe lichting van minimaal negen talenten om op weg te helpen in het begin van hun carrière met het programma Logistic Talent Incubator.

Een laagdrempelig platform bouwen om talenten te begeleiden en voor het logistieke vak behouden. Dat is het doel van het programma Logistic Talent Incubator (LTI). “Onderzoek toont aan dat 60 procent van de bedrijven moeite heeft om talent te managen. Dat terwijl investeren in talenten juist tot betere bedrijfsprestaties leidt”, aldus Bas Groot van het programma LTI.

Borging door opleiden coaches

Het programma is bedoeld voor logistieke talenten werkzaam in kleine en middelgrote bedrijven. Gedurende een jaar worden ze intensief begeleid. Om het talentmanagement na het aflopen van het LTI-programma te borgen worden de interne bedrijfscoaches van de deelnemende bedrijven getraind en ondersteund.

 

De talenten blikken tijdens de afsluitende bijeenkomst zelf terug op hun jaar door het geven van een korte presentatie over hun ervaringen. Ze hebben stuk voor stuk innovatieve projecten voor hun bedrijf uitgevoerd waarbij ze elkaar inhoudelijk hebben ondersteund. Sander van Gennip van Kivits Drunen vatte het mooi samen: “Alleen ga je sneller, samen kom je verder.” De deelnemers van de eerste lichting LTI zijn verder: Raymond Hendriks en Jack van Kessel (Janus Vaten), Sjoerd de Roover (Claassen) en Noud van Heijst (Rhenus Logistics)

LMvhJ-finalist over talentontwikkeling

Robert van der Waal van Samsung is uitgenodigd om te vertellen over talentontwikkeling. Van der Waal ontpopt zich al voor de feitelijke LMvhJ-verkiezing, waar hij een van de finalisten is, als verdienstelijk spreker. Tijdens de jubileumbijeenkomst onlangs van Topcoaches voor Toptalent (EVO) en nu op de miniconferentie over de Logistic Talent Incubator, deelt hij zijn visie op talentmanagement met het publiek. “Kennis is waardeloos als je de ander niet kunt overtuigen.” Van der Waal hanteert een aantal basisprincipes waarin samenwerken en lol in het werk een belangrijke rol innemen. “Doe de dingen die je leuk vindt, dan haal je meer uit jezelf.”

 

De NHTV wil vervolg geven aan het LTI-programma door een tweede lichting te starten met minstens 9 deelnemers om zonder subsidie te kunnen draaien.

Reageer op dit artikel