nieuws

VTL noteert spectaculaire groei deelnemers praktijkopleiding

carrière & mensen

VTL noteert spectaculaire groei deelnemers praktijkopleiding

Transportopleider VTL kijkt terug op een succesvol 2012. Er werden ongeveer 55 opleidingen georganiseerd. het aantal deelnemers steeg van 100 in 2011 naar ruim 1.000 in 2012. Vooral in de scheepvaartsector was het aantal deelnemers hoog.

Jaarlijks organiseert VTL regionale opleidingen voor praktijkopleiders van erkend leerbedrijven in de sector transport en logistiek. VTL streeft daarbij naar een optimale leeromgeving in het leerbedrijf, zodat leerlingen goed zijn voorbereid op de arbeidsmarkt. De opleidingsdagen voor de praktijkopleiders dragen bij aan het vergroten van hun kennis en vaardigheden. Bijvoorbeeld op het gebied van leerstijlen, leiderschap, motiveren, communiceren en het beoordelen van leerlingen.

 

Veel deelname in scheepvaart

Van de circa 1000 deelnemers volgden ongeveer 600 deelnemers de specifieke scheepvaart praktijkopleidersopleiding. Dat is een bijzonder hoog aantal omdat in Nederland ongeveer 1.700 scheepvaart leerbedrijven zijn. Dit betekent dat bijna een derde van alle scheepvaart leerbedrijven de opleiding heeft gevolgd.Meer tijd voor opleiding en training


Karin Schoneveld, manager van het Kenniscentrum over de spectaculaire groei: “De vertienvoudiging – van 100 in 2011 naar  wel 1000 deelnemers in 2012 – is een mooi resultaat. Door de huidige economische omstandigheden is er als gevolg van minder werk meer tijd beschikbaar. Deze beschikbare tijd is door schippers en bedrijven aangewend om te investeren in opleiding en training. Bovendien konden in 2012 de opleidingen kosteloos worden aangeboden door subsidie uit OCW-gelden. Ook in 2013 wordt een groot gedeelte van de opleiding gesubsidieerd met een korting van 40 procent per deelnemer.”

Reageer op dit artikel