nieuws

Vijf miljoen aan SOOB-subsidie beschikbaar

carrière & mensen

Vijf miljoen aan SOOB-subsidie beschikbaar

SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds van de sector transport en logistiek, heeft voor komend jaar vijf miljoen euro beschikbaar als subsidie voor diverse opleidingen. Dit meldt VTL dat verantwoordelijk is voor de uitvoering van het SOOB-beleid.

De SOOB-scholingssubsidies zijn op een aantal punten aangepast door de sociale partners vertegenwoordigd in het SOOB- Bestuur door FNV, CNV, TLN en VVT.

Subsidie na examen
Nieuw in 2013 is onder andere dat een werkgever subsidie kan krijgen voor medewerkers die pas in dienst komen nadat zij examen hebben gedaan voor de opleiding

Goedgekeurde exameninstelling
Meer dan 160 zogeheten Gecertificeerde opleiders Transport & Logistiek mogen de SOOB-opleidingen plannen en uitvoeren. Voor alle branchekwalificerende opleidingen die worden afgesloten met een officieel en onafhankelijk examen, moet gelden dat dit examen wordt afgenomen door een goedgekeurde exameninstelling.

Subsidiereglementen
De gegevens van opleiders en exameninstellingen inclusief de complete aangepaste SOOB- subsidiereglementenzijn terug te vinden op de website: soobsubsidiepunt.nl

Lees ook:
Subsidiepunt SOOB transport & logistiek is live
VTL krijgt beheer over SOOB-subsidiepot

Reageer op dit artikel