nieuws

Ex-topvrouw TNT maakt overstap naar Geodis

carrière & mensen

Ex-topvrouw TNT maakt overstap naar Geodis

Voormalig TNT Express-bestuursvoorzitster Marie-Christine Lombard is per direct aan de slag gegaan bij de Franse logistiek dienstverlener Geodis. De topvrouw die eind september onverwacht opstapte bij het pakketbedrijf dat op het punt van overname staat door het Amerikaanse UPS, keert daarmee terug naar haar geboorteland, waar ook haar gezin woont.

Haar plotselinge vertrek leverde de 54-jarige Lombard een storm van kritiek op, onder andere van haar president-commissaris Antony Burgmans, die meende dat ze TNT ‘in de steek’ liet en haar aftreden ‘onethisch’ noemde. In een interview met het Financieele Dagblad stelde de Française op haar beurt dat dat ze niet onjuist heeft gehandeld met haar plotselinge vertrek bij het bedrijf.

Externe carrière mogelijkheid
Als reden voor haar vertrek gaf Lombard destijds al ‘een externe carrièremogelijkheid’. Dat blijkt nu dus de toppositie te zijn van Geodis, het logistiek- en expeditiebedrijf dat in handen is van de Franse spoorwegmaatschappij SNCF.

Voormalig TNT-onderdeel
Door haar overstap wordt Lombard opnieuw de baas bij een voormalig TNT-onderdeel, meldt De Financiële Telegraaf donderdag. Geodis, dat in 2011 een omzet boekte van ruim 6,5 miljard euro, nam in 2006 voor een bedrag van 460 miljoen euro de expediteursactiviteiten over van TNT.

Reageer op dit artikel