nieuws

Dc-personeel Aldi Best voert actie tegen werkdruk

carrière & mensen

Winkel- en dc-personeel hebben vanochtend actie gevoerd bij de poort van het distributiecentrum van Aldi in Best tegen de hoge werkdruk en intimidatie op de werkvloer. De actievoerders en FNV wilden een petitie aanbieden aan directeur Winters van ‘Aldi Best’ maar die liet zich niet zien. “Respectloos dat er niemand van de directie aanwezig is”, reageert Lilian Bakhuijsen die namens FNV Bondgenoten ter plaatse is.

Dc-personeel Aldi Best voert actie tegen werkdruk

Het is de vierde keer in zes jaar tijd dat het Aldi dc en winkelpersoneel en Best weer in actie komt tegen de te hoge werkdruk en het gebrek aan respect bij hun leidinggevenden. “Het moet nu maar eens afgelopen zijn met vooral de intimidaties vanuit het management”, zegt een strijdvaardige Bakhuijsen die samen vanochtend met vijftig Aldi-medewerkers, voornamelijk winkelpersoneel, tevergeefs heeft staan wachten op een afvaardiging van de directie.

Weinig respect van management
Bakhuijsen benadrukt dat vooraf is aangekondigd bij het regionale management van Aldi Best dat het personeel vanochtend een petitie zou overhandigen met daarin hun klachten over de te hoge werkdruk en de toenemende intimidaties op de werkvloer. “Het getuigt dan ook van weinig respect dat niemand van de directie is komen opdagen.”

Intimidatie chauffeurs
Over het feit dat er bijna geen dc-personeel en chauffeurs meedoen aan de actie heeft volgens Bakhuijsen te maken met de toenemende intimidatie vanuit het management. “Zij ondersteunen onze actie maar van een aantal chauffeurs begreep ik dat ze van hun leidinggevenden vooraf te horen hebben gekregen dat de ‘gevolgen ernstig zouden zijn’ als ze zich bij ons zouden aansluiten.”

Meer werk met minder mensen
De belangrijkste klacht van zowel het dc-personeel als de chauffeurs van Aldi Best is dat de werkdruk enorm is op dit moment. “Chauffeurs worden aan hun lot overgelaten als ze moeten laden en lossen met de mededeling, ‘dat ze het ook wel alleen af kunnen’. Bovendien zien we dat het dc-personeel steeds meer werk moet verrichten met minder mensen.”

Andere acties in het verschiet
Mocht de directie van Aldi Best de petitie vandaag niet in ontvangst nemen dan overweegt FNV Bondgenoten andere acties. Welke dat zijn wil Bakhuijzen nu nog niet prijsgeven. “Belangrijkste is dat we zo snel mogelijk om tafel willen met de directie en vooral directeur Winters.”

Reageer op dit artikel